Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Over Moorlag

Ooit zat ik in een selectiecommissie die voor de PvdA plaatsen op de lijst voor Provinciale Verkiezingen moest voorstellen. Daarbij heb ik zonder aarzeling ervoor gekozen om William Moorlag op nummer één te zetten.

We hebben voor die lijst natuurlijk ook gekeken naar het functioneren van William. Uit onze waarnemingen bleek zonneklaar dat hij deugde. Als gedeputeerde had hij natuurlijk vijanden gemaakt, want hij was bezig windmolens te plaatsen en slaagde er onvoldoende in om de gaswinning te verminderen, maar zijn inzet was duidelijk en in lijn met wat de PvdA wilde. Hij was toen een goede onderhandelaar, iemand die zaken voor elkaar kreeg, en iemand die als er verzet was er niet voor terugdeinsde om naar de verzetshaard toe te gaan en met tegenstanders in gesprek te gaan. Daarbij gaf hij niet altijd iedereen zijn zin, want dat kan niet, maar hij stond precies daar waar hij moest staan.

Zo hoort het.

Ik ben ook niet verbaasd hoe het nu gaat met hem nu hij als Tweede Kamerlid onder vuur ligt. Er is weer eens sprake van “the fear of missing out means today's media, more than ever before, hunts in a pack. In these modes it is like a feral beast, just tearing people and reputations to bits. But no-one dares miss out,” zoals Tony Blair in een toespraak op 12 juni 2007 voor een groep journalisten zei. Barbertje moet hangen. Of je nu Camiel Eurlings heet of William Moorlag; of je nu integer bent of niet; of je nu wel of niet verantwoordelijk bent of niet; iedereen die Moorlag nog nooit heeft ontmoet is bereid hem en zijn reputatie in stukjes te scheuren.

Zo gaat het.

Dat is voor mensen die niet integer zijn moeilijk slikken, maar voor degenen die wel integer zijn en altijd hun werk met de beste bedoelingen deden, altijd voorop gingen staan als er problemen zijn, voor die mensen is het extra moeilijk te verteren dat de mensen voor wie je het allemaal deed bereid zijn je in stukjes te scheuren.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 4 januari 2018


Geplaatst in de categorie: politiek

3.0 met 4 stemmen 95Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
7 januari 2018
Het is interessant om te zien hoe deze controverse, waar ik niets van weet, m.i. past (zoals je aangeeft) in de grotere issue van de rol die de tegenwoordige pers en andere media spelen om het volk door eenzijdige, of onvolledige, of tendentieuze, of bewust onvolledige, of door ideologisch selectieve berichtgeving, en de interpretatie daarvan, in een collectieve modus te manoeuvreren van 'voor' of 'tegen'. Daarmee is de pers en zijn de nieuwsmedia 'opgeklommen' van neutrale berichtgevers naar manipulators én opstokers van de massa-opinie. Goed dat je dit aan de orde stelt, collega.
Naam:
Marja Raadt
Datum:
5 januari 2018
Is het onredelijk te stellen dat de heer Moorlag nu de prijs moet betalen voor het neo-liberale beleid van de PvdA onder Samsom, waarbij ideale werkplekken voor de zwaksten in de samenleving harteloos zijn weggesaneerd?!
Zijn bedrijf - waar hij als directeur met een riant salaris verantwoordelijk werd - had er een schep boven op gedaan door middel van een schijnconstructie.
Moet zo iemand woordvoerder zijn in de Tweede Kamerfractie van de democratisch-socialistische PvdA?!
Wel medelijden met Moorlag maar niet met de slachtoffers van dit malafide beleid en de uitvoerders ervan?!
Je lijkt het Dagblad van het Noorden wel met zijn pro-Moorlag-lobby.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)