Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Camiel, de Moeder Theresa van de IOC

Numerologie is een vorm van waarzeggerij die zich bezighoudt met enerzijds esoterische, symbolische aspecten van getallen en anderzijds met bredere interpretaties van getallensymboliek. Het wordt beoefend door mensen met roestvrijstalen sterrenbeelden en kettingen om hun nek. Tegenwoordig noemen wij het overigens Mindf*ck, maar dat geheel terzijde.

Ik las dat Camiel Eurlings, oud politicus, ex KLM baas en aangeslagen IOC lid als geboortegetal 9 heeft. En wat lees ik over de 9?:
“De 9 leert te geven in de ruimste zin van het woord. Zichzelf volledig weg te cijferen voor anderen, zich te bevrijden van zijn vooroordelen, geen gezag uit te oefenen, maar geduld, tact en tolerantie te ontwikkelen.“
Daar is ons Camiel dan niet geheel in geslaagd.

Daar denk ik over na. Hebben ze gelijk. Al die mensen die Eurlings verketteren om zijn gedrag.
Je zou bijna gaan geloven dat Camiel Eurlings van een andere planeet komt. Waar iedereen elkaar trakteert op gescheurde lippen, gebroken botten en blauwe ogen.
Aan alle commentaren te horen op zowel de sociale als de a-sociale media van de laatste weken, zou je denken dat alleen Eurlings vrouwen in elkaar slaat. Dat de rest van de bevolking louter bestaat uit ideale schoonzonen en schoondochters.

De laatste kritiek die ik hoorde ging over het besmeuren van de Olympische gedachte. Het naar beneden halen van sport in het algemeen door IOC-lid Eurlings. Dat zo’n man dus niet thuis hoort in de sportwereld. Olympische medaillewinnaars willen geen lintje omgehangen krijgen van zo’n enge vrouwenmishandelaar. Kortom Caniel moet oprotten!

Mag ik al die scheldende critici dan verzoeken even stil te staan bij de berg boter op hun hoofd?
Waar bleef de kritiek van sporters, a-sociale media en IOC toen de Olympische Spelen in China werden gehouden. En waar mensenrechten hetzelfde betekenen als koeienstront?
Waar bleef de kritiek toen de WK voetballen aan Qatar werd toegewezen, waar intussen tientallen bouwvakkers, herstel, slaven, zijn omgekomen door de barre omstandigheden waarin zij de stadions moesten bouwen?
Waar bleef de kritiek toen Rusland de WK dit jaar mocht organiseren. Ik bedoel, Rusland??? Bij Poetin vergeleken is Camiel Eurlings de Moeder Theresa van de Sportwereld.

Camiel heeft intussen ontslag genomen. Onder druk. Prima, dan moet je je handen maar thuis houden. Eigen schuld! Maar als dat de norm gaat worden voor een vergrijp van losse handjes, dat overigens allang voor de rechter is geweest, mag half Nederland eerlijk gezegd, ook wel ontslag nemen.

Schrijver: van Gellekom, 8 januari 2018


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.8 met 9 stemmen 190Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Karel Jong
Datum:
10 januari 2018
Deze column beantwoordt wat meer aan mijn idee van een goede dagcolumn. Actueel en zonder al te veel lolbroekerij op niveau schoolkrant. Gaat mij daarbij niet om het standpunt als zodanig. Maar wel om de vorm, toonzetting en het toeleiden naar een bepaalde conclusie.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
9 januari 2018
De kritiek was er ook in al die gevallen die je opsomt: China, Qatar, Rusland. Ik weet nog heel goed dat ik voor een boycot van de spelen in Rusland was, en velen met mij. Maar Eurlings aanpakken gaat iets makkelijker dan Poetin. En nee, dat is niet eerlijk. Iedereen met een voorbeeldfunctie die het goede voorbeeld niet geeft, dient uit die voorbeeldfunctie te stappen.

En ja, helaas zitten de vrouwenopvanghuizen nog steeds tjokvol. En ik weet uit ervaring, omdat ik er gewerkt heb, dat de vrouwen die het huis van de notaris en de arts poetsten, daar samen wordt opgevangen met de vrouwen van de notaris en de arts. Huiselijk geweld komt in alle kringen voor. En het is goed dat het aan de kaak gesteld wordt. Want dat is de enige manier om het te kunnen stoppen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 januari 2018
Het is natuurlijk heel nobel van je om voor het zwarte schaap Camiel in de bres te springen, maar de boef in kwestie heeft wel een heel agressieve en fanatieke inborst. Dat hebben voetbalsupporters vaak nog veel meer, dat zeg je terecht, maar hij heeft voor een voorbeeldfunctie gekozen en dan draag je meer verantwoordelijkheid. Althans volgens het systeem. Bovendien had die goser niets met sport en deed hij het alleen maar vanwege de extreem hoge vergoeding. Opnieuw ontmaskerd. Terecht exit. Via zijn netwerk krijgt hij vast wel weer een ander lekker, veelbetalend baantje. Zit daar maar niet over in.
Dat hij niet de enige, vrouwonvriendelijke schobbejak is, weten de mensen heus wel. Hij staat juist voor meer van dat soort fysiek agressieve misdadigers jegens vrouwen. Je laatste zin snijdt wel degelijk hout, al is het wellicht iets te overdreven, maar dat veel huiselijk geweld tegen vrouwen onzichtbaar blijft en weggemoffeld wordt, is helaas een feit.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)