Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Gijp

‘Kwajongens’, zegt van Nieuwkerk in DWWD over de verkleedpartij van Gijp en de opmerkingen van Derksen in Voetbal Inside.
‘Ik ken ze niet persoonlijk ( dekt hij zich in) maar ik geloof niet dat ze homofoob of racistisch zijn. Het is een grap, beetje smakeloos, maar ( past zich hier soepel aan bij de vox populi op Twitter die ook vindt dat je niet moet zeiken). Gewoon kwajongens, grap over het randje.’
Vorige week donderdag had de best betaalde hypocriet van Hilversum nota bene nog een bevlogen empathisch gesprek met transgender Bo in datzelfde programma waarin hij nu de kwaadaardige spotlust over diezelfde Belgische ruimhartig sanctioneert.

Zelden hoor je iets van hem over Matthijs zelf. De handen gaan de lucht in als hem ook maar de minste persoonlijke ontboezeming of mening wordt ontlokt (‘Ik ben er niet, het gaat niet om mij’), maar in het geval van onwelriekende acties voor een miljoenenpubliek is hij er ineens als de kippen bij en legt zo zijn eigen verborgen burgermansfatsoen ongegeneerd bloot.
Natuurlijk ligt half Nederland te schuddebuiken om die rare Gijp die toch maar even weet te zeggen wat iedere couchpatatoe heimelijk denkt: ‘Mafkezen die transgenders.’

De VI tafel bestaat voor het merendeel uit homofobe populisten die de deuren van de voeltbalkantine zover opengegooid hebben dat het hele land getrakteerd kan worden op de lucht van hun bedorven vooroordelen.
Ongepaste schoolpleinpesterij, publieksgeilheid over de rug van wie kwetsbaar is.

Niks kwajongens, gewoon fout volk.

Schrijver: Trawant, 6 februari 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.3 met 6 stemmen 233Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
7 februari 2018
Matthijs heeft het volste recht om te zeggen wat hij vindt; Dieuwertje heeft het volste recht om daar anders over te denken; trawant heeft het volste recht om daar weer een afkeurend stukje over te schrijven; en alle commentaren op deze column zijn volkomen legitiem; we zouden wat mij betreft een geweldige stap vooruit kunnen zetten op deze site door het medium van de Nederlandse taal zó toe te passen dat we onszelf niet toestaan clichés als homofobie, racisme, misogynie, islamofobie, feminisme, en zelfs termen als democratie, communisme, kapitalisme e.d. zomaar kritiekloos en zonder scherpstelling rond te strooien.
Maar ik zal wel een illusionist wezen..
Naam:
Fred
Datum:
7 februari 2018
Sorry Trawant, wat ben jij een l*l met je vooroordelen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 februari 2018
Matthijs van Nieuwkerk is een zeer integere en empatische presentator, die veel kennis van zaken heeft. Bovendien is hij literatuur-minded en was hij de directeur van Het Parool. Dat hij al zo lang zijn drukke programma DWDD in de lucht weet te houden, is een knappe uithoudingsprestatie. Hij geldt terecht als een belangrijke autoriteit inzake moderne actualiteiten. Maar je hebt gelijk, hij had die mafkezen van VI wel wat harder mogen aanpakken. Het leek wel alsof hij persoonlijk bevriend was met die discriminerende zotten met hun voetbalverstanden. Hij wil blijkbaar iedereen te vriend houden, wat in zijn positie ook wel weer begrijpelijk is. Hij is vooral een gespreksleider en niet iemand, die continu zijn eigen mening kan geven. Dus moet hij heel kunstig schipperen. Het lag ook een beetje aan Diewertje Blok, die toen tafeldame was, volgens mij, want de klik was er niet. Gijp heeft met deze wanstaltige vorm van 'humor' een integer mens, die al diepe pijn heeft moeten ondergaan, volkomen de grond ingeboord, wat onacceptabel is. Dat iemand zoals hem door zoveel mensen op handen wordt gedragen, bewijst nog steeds dat er anno 2018 nog steeds heel veel discriminerende mensen bestaan, die anders-zijnden nog steeds niet willen en kunnen accepteren. Maar het gelijk zit niet altijd bij de brave, aangepaste, zogenaamd normale kuddedieren.
Naam:
Karel Jong
Datum:
6 februari 2018
Dit is voor mij een echte column van de dag. Actueel, scherp, en leidend tot een persoonlijke conclusie of verzuchting. Ook ik vind overigens dat 'publieksgeilheid over de rug van kwetsbare groepen', niet zomaar kan. En grappen over ongeneeslijk zieken? De Vlaamse Geubels in DWDD vandaag met- blijkbaar-instemming van een wel heel kwetsbare groep. Minder smakeloos dan VI omdat de doelgroep in het 'complot' zit? Omdat een pruik en gegiechel op een lager niveau communiceert? Omdat Geubels meer VPRO lijkt dan de ordinaire VI-jongens?
Naam:
J.de Groot
Datum:
6 februari 2018
Weet je Niek, ik zeg het nog maar eens weer nu:
GOAL!

Ik beloof ook jou, ik zal eens een ander riedeltje verzinnen, maar dat is zo alle Jeeeeessssssuuuuuus moeilijk -:)
Naam:
Bjarne
Datum:
6 februari 2018
Ik ben ook homoseksueel, maar wie ben ik om te beoordelen dat meneer Gijp homofoob is.
Het is net als met de discussie over racisme, je kan niet in iemands hoofd kijken omdat iemand een keer iets ongecensureerd heeft geroepen
Veel homoseksuele mannen hebben meneer Gijp als interesse op het profiel van hun datingsiteaccount staan om aan te tonen dat ze voor vrijheid van meningsuiting zijn.
Ik vind het ook allemaal onsmakelijk, maar ik vind de publieke verontwaardiging wel erg stellig tegenwoordig.
Laat ze eens iets gaan doen waar de problemen werkelijk liggen, de mensen die niet op de televisie komen.
De geniepige homofobie die nog alom in de samenleving aanwezig is.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
6 februari 2018
Korte, krachtige en duidelijke column waar ik ook qua inhoud volledig mee instemmen kan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)