Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

The Donald Trump

Hij is een groot man, een groot man en de beste leider van de Verenigde Staten ooit, de beste leider. En Amerika is een groot land, een groot land. Een land dat de grootste leiders ter wereld heeft voortgebracht. Hij de grootste leider ter wereld, de grootste. Omdat hij de leider van het grootste land is. De grootste man ter wereld ooit.

Groot.

Hij zorgt ervoor dat Noord Korea geen kernwapens meer heeft. Dankzij zijn goede onderhandelingsvaardigheden. Hij is een dealer. De beste dealer die de wereld ooit gezien heeft, hij is de beste. Hij is de beste, omdat hij al jaren de beste is. Een grootheid onder de dealers. Hij is de dealer.

De dealer.

En hij heeft ISIS verslagen. De oorlog van Obama heeft hij geëindigd. Hij heeft voorop gelopen in de strijd tegen ISIS en ervoor gezorgd dat de Russen geen invloed hebben in Syrië. Hij heeft goede relaties met Syrië en met Rusland. Heel goede relaties. De beste relaties. De beste. En hij heeft de Taliban in Afghanistan verslagen. Nog een oorlog van Obama. Die Obama niet kon winnen. Maar hij is de beste legerleider die Amerika ooit heeft gehad. De sterkste. Hij heeft uithoudingsvermogen.

Uithoudingsvermogen.

Hij heeft de werkgelegenheid in de kolenindustrie weer doen toenemen. Amerika is weer leider van staal dankzij hem. Hij heeft Amerika weer nummer één van de wereld gemaakt. Hij heeft goede gesprekken gehad met Merkel, Trudeau, May, allemaal vrouwen, of bijna vrouwen, allemaal vrouwen die er niet toe doen, hij heeft ze de waarheid gezegd en ze hebben geluisterd. Hij is de baas. De baas. Hij is de wereldleider. De grootste wereldleider ooit.

Wereldleider.

Hij heeft vrienden. Hij heeft veel vrienden. Iedereen wil zijn vriend zijn. Hij heeft geen vijanden. Zijn vijanden werken bij de pers. Zijn vijanden werken bij CNN. Hij heeft geen vijanden. Hij heeft Putin. Hij heeft Kim. Hij heeft Xi Jinping. Zij luisteren allemaal naar hem. Hij heeft overal vrienden. Iedereen is zijn vriend. Hij is voor gelijkheid. Gelijkheid. Hij is de gelijkste van iedereen. En daarom heeft hij alle macht. Omdat hij altijd gelijk krijgt. Daarom is hij voor gelijkheid. Hij is de grootste strever naar gelijkheid. De leider die alles gelijk maakt. Alles gelijk.

Gelijk.

Hij is een groot denker. Hij heeft grote stappen gemaakt in de filosofie. Hij leest geen boeken, want daar staat niets in. Daar staat niets over hem in. Alleen linkse onzin. Boeken zijn onzin, hij schrijft heel veel. Hij schrijft elke dag. Hij schrijft het hele internet vol. Het hele internet. Hij schrijft op twitter en iedereen geeft hem likes. Hij is de meest gelikedte man op internet. Van het universum. Hij heeft de meeste volgers om dat hij altijd gelijk krijgt. Hij heeft Obama gefeliciteerd met zijn opvolger. De grootste opvolger ooit. Ooit.

De grootste.

Hij heeft grote beloften gedaan. Hij heeft beloofd dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten terug komt. De fabrieken gaan weer open. Dat heeft hij beloofd en de fabrieken zijn open. Er is weer werk. Iedereen heeft weer werk. Dankzij hem. Dankzij hem. Dankzij hem is er een muur voor Mexico. Er komen geen Mexicanen meer het land binnen. En Mexico heeft de muur betaald. Dankzij hem. Hij heeft het beloofd en het is er. Hij heeft het beloofd en het is er. Omdat hij zaken voor elkaar krijgt. Voor elkaar.

Voor elkaar.

Hij heeft het klimaatprobleem ook opgelost. Hij heeft gezegd dat er geen klimaatprobleem is en hij laat weer gas winnen. Dat is goed voor de werkgelegenheid. En kolen kunnen weer gewonnen worden. Dat kan, want er is geen klimaatprobleem. Dat is de deal. Hij heeft daar de beste deal gemaakt. Het klimaat is geen probleem en hij is de eerste die dat zag. Hij heeft visie. Hij is de grootste visionair. Hij heeft meer visie dan alle presidenten voor hem bij elkaar. Hij zag dat er geen klimaatprobleem is. En dus kunnen de kolen weer gewonnen worden. En verbrand. De economie wordt weer sterk. Hij is sterk. De economie is sterk. Dankzij hem. Alleen dankzij hem.

Dankzij.

Hij heeft fake news ontmaskerd. Hij is degene die fake news heeft ontmaskerd en nu weet iedereen wat waar is en wat fake news is. Hij krijgt gelijk, dus hij bepaalt wat fake news is. Omdat hij gelijk krijgt, weet hij wat fake is en wat niet. Hij vertelt het iedereen wat fake is en wat niet. Hij heeft gelijk. Omdat hij gelijk krijgt. En de rest is fake. Echte fake. Echt.

Fake.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 14 juni 2018


Geplaatst in de categorie: geschiedenis

4.0 met 4 stemmen 217Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 juni 2018
Inmiddels is de storing ook bij mij opgeheven en kan ik weer vrijuit publiceren. Blij toe en hoogst opgelucht. Met dank aan de internettechnici van Nederlands.nl en de eerbiedwaardige redactie van deze allerbeste, literaire schrijfsite in de Benelux en wellicht nog veel verder dan dat. Ik blijf mijzelf hartstikke graag inzetten. Pro Deo.
Naam:
Datum:
15 juni 2018
@Joanan, ik heb niets van een storing gemerkt - dus zat ik er net voor of net na. Geen idee.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
15 juni 2018
Beste Jan, hoe kan het dat jij ondanks de storing op Nederlands.nl, vanwege de ingebruikname van een nieuwe server, toch nog deze dagcolumn weet te plaatsen? Heb je soms een supersonische computer, die niet gevoelig is voor de huidige stoornissen op deze schrijfsite? Best gek dan, want ik heb een degelijke en fantastische HP-computer, die zoiets ook zou moeten kunnen verslaan. Ik ga er maar vanuit dat alle fouten bij de omslagveranderingen van deze site liggen en dat het uiteindelijk weer als vanouds zal zijn. Ik heb Apeldoorn al gebeld, maar daar weten ze ook van toeten noch blazen.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
14 juni 2018
Helemaal mee eens. Absoluut.
Een prachtig kado, een geschenk, een opsteker voor zijn zelfvertrouwen.
En dat op zijn 72-ste, meest glorieuze, verjaardag!
Wat een prachtig loflied voor een bevriend staatshoofd.
En dat van een linkse, socialistische Nederlander.
Groots! Je ode. Een stootblok tegen de voortdenderende trein van negativiteit en jaloezie die alle optimisme dreigt te verpletteren. Je beste column tot nu toe. De allerbeste column ooit geschreven zelfs. En dat zeg ik niet gauw..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)