Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Jaloers op Peter

In het royalty-programma Blauw Bloed informeert hielenlikker-slippendrager-vleier Jeroen Snel zijn doegroep over personen van koninklijken bloede. Sommige Duitsers kijken er graag naar want zij moeten het stellen zonder gekroonde hoofden. De West Deutsche Rundfunk heeft wel ‘Brisant’ en ‘Leute heute’ als mager alternatief. Af en toe brengt de WDR een non-item over playboy-prins Frédéric von Anhalt of het gaat over een zelfvoldane showbizz-figurant. Bij gebrek aan beter.
Enkele Brisant-minuten werden we meegevoerd naar de vijftiger en zestiger jaren. Tenminste, wat daarvan resteert. Het kan niet anders, dat moeten de zeer-sterken onder de prominenten zijn. Ik bekeek de reportage ‘Peter Kraus viert zijn tachtigste verjaardag’. Behalve de uitgebreide familie Kraus kwamen er tientallen cult-sterren van de Duitse schlagerindustrie in beeld, zoals Bibi Johns (negentig jaar) en de onvermijdbare langbenige dans-zussen Alice en Ellen Kessler. De hoofdgaste van de avond liet uiteraard het langst op zich wachten. De 80-jarige Kraus (ooit ‘de Duitse Elvis’ genoemd) wist zeker dat ‘die Froboess’ zou verschijnen: ‘vorige week belde ze me op en vertelde ze wat last te hebben van een lichte aandoening, maar ze heeft beloofd aanwezig te zijn op deze feestelijke bijeenkomst’. En daar was ze dan eindelijk. De cameraploegen hadden alleen nog aandacht voor ‘die kleine Cornelia’. Breekbaar, wankel, bijna onzichtbaar in haar bontmantel.
Ik was ooit stinkendjaloers op Peter die ‘mijn’ Conny in zijn armen mocht houden. Hij danste en zong met haar, beminde haar in de film ‘Conny und Peter machen Musik’, vol vrolijkheid, zoals Teenager Melodie en Midi-Midinette. Ik bezat alle glamourfoto’s en droomde weg in haar schalkse poses en haar ogen die kwikzilver uitstraalden. Mevrouw Froboess is inmiddels 75, ze woont met echtgenoot Helmut Matiasek in een dorpje in de Beierse Alpen. En inderdaad, ik ontwaarde de laatste sporen van de onvergetelijke kuiltjes in haar wangen.

Schrijver: Ton Mantoua, 13 april 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 1 stemmen 364Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)