Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

In winterslaap je tussen de beren

Natuurlijk doen wij nooit een vlieg kwaad. Laat dat maar aan de vakman over. En wie was er nou toch eerst, de kip of wij? Verklaren in het ene land de koe heilig en het andere land raakt maar niet uitgemolken over de koe per vervuilende scheet. Het is de waarheid als een koe om een opgeblazen gevoel van te krijgen. Boeh, zo laf.

Alleen de mensch kan wel zo stierlijk vervelend zijn, voor de lol móet een stier daar wel horendol van worden. We hebben nou eenmaal de vervelende gewoonte om een spelletje van dierenleed te maken; wie maalt er nou om een duif, gebruikt als levende voetbal en hoezo arm konijn? De fik erin.. met je feestdagen.

Alles wat U maar wenst, van levend gekookte kreeft tot de inktvis nog even blijft plakken. Of het U smakelijk gestikt heeft? Dan heeft U vast ruimte over voor het snoepje van de week; eerst wordt het lichaam van de Yin Yang vis gefrituurd en vol van leven is het flink genieten als we zijn kop nog zien bewegen.

En so what als het godgansche dierenrijk nog langer en gelukkig gevangen leeft. Wij reizen de hele wereld over en niemand staat stil bij het feit, dat een dier eigenlijk geen leven heeft. Zo wordt over de rug van de olifant onze vakantie in selfie gemaakte stijl doorgebracht. Dan rekenen we minimaal op een hapje dolfijn om van te watertanden en net als het niet dodelijk vermoeiend genoeg is allemaal..

of ik ben zat, al een eeuw of wat uit onmacht. Ga wat nuttigs doen, je mond spoelen ofzo en zeg dan nog eens dat een muziekje erbij geen kwaad kan.. want het ís al geen feest om de mensch te moeten pleasen, dag in, dag uit. Daarom had het allang afgelopen moeten zijn met dronken bezoekjes tot diep in de nacht, om van een dierentuin een misplaatste grap te maken.

Maar een mensenleven is pas echt compleet bij de puppy op schoot. Eénmaal uitgegroeid tot volwassen exemplaar heeft de hond onze beste tijd gehad. Het scheelt ons geen reet, dus bespaar me die zouteloze tranen en bind hem vast aan een boom, dan heeft de natuur ook wat en voor ik het vergeet: schat, zet jij het vuilnisbakkenras even buiten?

Schrijver: Monique Methorst, 5 oktober 2019


Geplaatst in de categorie: dieren

3.0 met 4 stemmen 1.438Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
10 oktober 2019
Aparte schrijfstijl die ik goed herken weer.
Goed bezig Moi!
Naam:
Ton Hettema
Datum:
6 oktober 2019
Tsja, die giraf, en die jaagster TTT, heb ik maar even opgezocht (wie rechter muis klikt op de foto, kan naar de site surfen), is wel een moreel dilemma: mag je zo'n edel dier doodschieten (en daar trots mee poseren) met als argument 'conservatie' omdat het een oude giraf-stier was die al 3 jonge stier-giraffen had gedood?

Maar overigens heerlijk om weer eens zo'n rare kronkelende column van je te lezen. Een lust voor het edele creatieve taaldiertje dat even op safari wil. Weg van alle brave columns en keurige columnisten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)