Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Hoop

Nu weten we wel hoe de vijand eruitziet. De achtergrond van ieder nieuws-, actualiteiten- of praatprogramma bestaat uit talloze variaties op het virus. De grafische afdeling, waarschijnlijk lekker thuis achter een monster-pc, put zich uit in het ontwerpen van zo plastisch en kunstzinnig mogelijke weergaven.
Waarschijnlijk net geen kunstacademie, maar toch brandende ambitie.

Het begon twee weken geleden met de groene bolletjes, bezaaid met van die lollige Shrek trompetjes. Die gaven nog een vrolijke noot, ze dansten wat om elkaar heen en ik had me er een luchtig deuntje bij voor kunnen stellen. Zoiets als Pommetje Horlepiep of de zeven dwergen: ‘Hey Ho Hey Ho, u krijgt het niet cadeau.’

Daarna kwamen de creatievelingen pas goed los. Star War-scènes met reusachtige cellen, belaagd door een leger rode virusdeeltjes. Blauwe virussmurfen, opgeblazen tot glasheldere animaties. Je ziet ze ook de cel ingaan; even duwen, ‘plop’ en kopiëren maar.

De eerste game verwachten we binnenkort; ‘Viruskiller’, een 3D-shooter waarin je met een waanzinnige verkleind ruimteschip op jacht gaat. Wapens, mondkapjes en extra levens te koop in de shop.

Over 20 jaar kan iedereen nog zo uit zijn hoofd dat virus tekenen. Dus tijd voor andere, meer geruststellende symbolen. Waarom niet een lenteweide waar vlinders om een bloemenstruik fladderen, of een mooie zonsondergang, Gerrit heeft er genoeg. Hoopvolle zaken.

Ik wil zoals in War of the Worlds, de vijand zien ontploffen, ineen zijgen, verkruimelen. Stallone voor een onafzienbare massavirus met een mega gun vol vaccin en remmers; ‘Come on you Motherfuckers’..!
Dat maakt het allemaal net iets minder doem en verderf.

Ik wil ook mensen horen die aan de beterende hand zijn. Bloemen en bonussen voor al die zorgers die voor ons zwoegen en hun eigen gezondheid in de waagschaal stellen. Laat die kale Gaston daar maar eens aanbellen met een dikke envelop. Van de Postcodeloterij, van Bea Post (!). Toevallig hè, net op uw code, ‘n ton, en uw collega ook en die andere ook. Ja en die ook!

Hoop meer hoop!

Corona

Schrijver: Trawant
21 maart 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 2 stemmen 97Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)