Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Raamprostitutie: weg ermee.

Door de corona-crisis is tijdelijk een einde gekomen aan de raamprostitutie. Een grote inkomstenderving voor de meisjes en vrouwen uit binnen- en buitenland die eraan verdienen dat nogal wat mannen wat graag in hun of in hun bijzijn klaarkomen.

Tegenwoordig is werken als prostituee een erkend beroep dus ik neem aan dat de inkomstenderving voor een deel wordt opgevangen door maatregelen van de Regering, mits men staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Financieel toch sneu voor de vrouwen die fooien missen, emotioneel sneu voor de mannen die een tijdlang niet aan het door hen gewenste gerief komen.

Een groot voordeel is dat aan de vrouw-onterende kijksessies op de wallen in Amsterdam en andere kijkgelegenheden elders in Nederland een eind is gekomen. Gebieden zijn nu weer goed toegankelijk voor wandelaars die genieten van stadsschoon als oude gevels. Maar bovenal: 'vrouwen kijken' (soms door dronken, opdringerige toeristen uit andere landen) en vrouwen als vleeswaar behandelen is niet meer van deze tijd.

Deze crisis biedt de mogelijkheid om deze vorm van structurele vrouwenvernedering te stoppen.
Er lijkt me niets mis mee als individuele vrouwen massagesalons openen zoals er nu al Thaise / Chinese salons zijn waar men voor een alleszins passabel bedrag gemasseerd kan worden. En wat is er dan in beginsel op tegen dat de masseuse na een kwartiertje vraagt: Happy Ending, mijnheer?
Salons met camera-toezicht bieden een veilige en hygiënische omgeving, waar mogelijk meer kwaliteit wordt geleverd dan bij raamprostitutie mogelijk was. Ik ga er van uit dat er een effectieve controle plaatsvindt door onze overheid, zodat de vrijwillige medewerking van de sekswerkers gegarandeerd is.

De overheid zal soepel mee moeten veren met de financiële wensen van seksaanbieders en de behoeften van sekslustigen: faciliteer dus deze moderne vorm geld verdienen aan seksuele behoeften, die van alle tijden zijn.

Anno 2020 lijkt me de afschaffing van de raamprostitutie een noodzakelijke stap die nu bijna ogenblikkelijk geëffectueerd kan worden.

Schrijver: Dagschrijver, 5 mei 2020


Geplaatst in de categorie: vrouwen

4.2 met 4 stemmen 152Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)