Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Arnhemse moordzaak: werk aan de winkel.

In de Tweede Kamer heeft een tiental Kamerleden vragen gesteld over een telefoontje van iemand van of rond het Koninklijk Huis in 2007.
Er moet een onderzoek gestart worden naar mogelijke beïnvloeding rond een zaak van een piloot die ervan verdacht werd een rol te hebben gespeeld bij het laten verdwijnen van Argentijnse gevangenen.
De piloot is na een aantal jaren gevangen gezeten te hebben in Argentinië weer vrijgelaten en is heelhuids teruggekeerd naar Nederland. Daar strijdt o.a. zijn advocaat Knoops nu voor financiële genoegdoening van ettelijke miljoenen. Geef hem een miljoen en basta.

Ik pleit ervoor dat de Kamerleden en de advocaat Knoops zich concentreren op de Arnhemse Villamoord.
In een eerder stuk (zie de link) liet ik zien dat een tiental landgenoten volstrekt ten onrechte veroordeeld is en langdurig gevangen heeft gezeten voor een moord die ze niet gepleegd hebben.
Discriminatie, een duivels opererende politieman (ook medeschuldig aan de ten onrechte veroordeelden in de Puttense moordzaak), een liegend en bedriegend OM, falende advocaten en slapende rechters: zie hier het giftige mengsel, dat moest leiden tot dit massale schandaal.

Op 2 februari 2021 maakte de advocaat-generaal bekend aan de Hoge Raad een negatief advies te geven over het herzieningsverzoek "omdat er geen sprake zou zijn van een novum". Een uitspraak van de Hoge Raad wordt op 20 april verwacht.
Het kan bijna niet anders of dit is weer een stuitend voorbeeld van de te formele rechtspraak. Ook in de toeslagenaffaire hebben we gezien hoe geleerde rechters onrecht, aangedaan aan grote groepen Nederlanders, hebben gefaciliteerd door een strikt formele opstelling.

Laat de Kamerleden hierover vragen stellen.
De beantwoording van de vragen rondom het Koninklijk Huis kan uiteindelijk alleen de positie van Koningin Maxima schaden.
Maar vragen over deze zaak kunnen eindelijk, eindelijk tot een (gedeeltelijke) rechtzetting van door staatsorganen aan onschuldige en monddood gemaakte medelanders aangedaan leed leiden.

Waar rechters manifest falen, kan de volksvertegenwoordiging nog iets betekenen: dat is de dure les van de Toeslagenaffaire.


Zie ook: https://www.nederlands.nl...agcolumn/dagcolumn/148109.html

Schrijver: Arthur de Kromme, 7 februari 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.8 met 9 stemmen 455Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)