Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vergissinkje

Kijk, ze bedoelt het goed, die Ploumen, maar nu moet ze weer een bonus van € 15.000 beloven aan jongeren die een woning willen kopen. Dit is een zinloze actie waar alleen rijke mensen wat aan hebben en een selectieve actie die de armen onder ons verder op achterstand zet. Want laten we wel wezen, degenen die nooit een huis kunnen kopen, krijgen deze bonus niet.

En het helpt natuurlijk niet om de woningnood op te lossen of deze groep eerder aan een huis te helpen. De markt weet wel wat ze met die € 15.000 aan moet. De prijzen bij de verkoop gaan gewoon € 15.000 omhoog. Dit bedrag wordt dan verdeeld onder makelaars, notarissen en de verkopende partij. De overheid subsidieert dan opnieuw de rijken.

Het is allemaal goed bedoeld, want de starters kunnen inderdaad moeilijk een woning vinden. Maar degenen die een sociale huurwoning zoeken kunnen nog moeilijker een woning vinden. En zo’n bonus helpt misschien een enkele bouwer over de streep om wat meer koopwoningen voor deze starters te bouwen, maar die zal dat doen door nog moeilijker te doen voor de bouw van sociale huur. Dus ook dat gaat niet werken.

Nee, het is alweer van het campagneteam een vergissinkje dat de PvdA niet moet maken. Ze bedoelt het goed, die mevrouw Ploumen. Ik heb een zwak voor haar sinds ze op een congres als voorzitter van het bestuur een motie gewijzigd overnam. De motie werd juist scherper. Een congres eerder had ik zo’n scherpe motie ingediend en kansloos verloren, maar dit keer won ik glansrijk het pleit. De PvdA trok zich terug uit Afghanistan en uit het kabinet Balkenende. Zelden heb ik een zo groot succes gehad.

Maar nu is ze partijleider en moet ze proberen te voorkomen om nog meer van dit soort vergissinkjes te maken. Ik hoop dat het lukt. Ze bedoelt het goed.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 25 februari 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 2 stemmen 127Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
27 februari 2021
Laat ze dan 50.000 euro of meer beloven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)