Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Verboden te beslissen

Het wordt 2G, maar ons kabinet wil het besluit niet nemen. Het wordt 2G, maar ons parlement durft geen standpunt in te nemen. De een schreeuwt moord en brand over een tweedeling van de samenleving tussen mensen die doodsbenauwd zijn voor een wetenschappelijk onbewezen bijwerking van de vaccins, namelijk dat God het niet goed vindt of dat een zwangerschap onmogelijk wordt, en mensen die wel geloven in de wijsheid van anderen.

Het bewijs dat vaccineren veiliger is dan niet vaccineren is volledig bewezen in Portugal, maar ja, bewijs eerst maar eens dat Portugal bestaat! Dat niveau van debat, dat speelt zich nu af in onze Tweede Kamer en dat vooral omdat elk partijtje probeert genoeg mensen te vinden die hun zeteltjes vast houdt bij de volgende peiling.

Dus, zo denkt ons parlement en met hen de regering, we doen niets als onze achterban het niet goed vindt. Ik word er doodmoe van, en ziek. Zonder te hoesten, dus ik hoef me niet te testen.

Ja, zegt een mevrouw van de ChristenUnie vrolijk, als iedereen zich nu laat testen, gevaccineerd of niet, dan is er geen tweedeling meer! En de testcapaciteit dan? vraagt de journalist terecht die weet dat de wachtlijsten bij de teststraten van uren is verlengd naar dagen. Welnu, babbelt de dame vrolijk, dat lossen we wel op.

Ze hebben godverdomme (en dat zeg ik expres zo omdat ze van de ChristenUnie is) al anderhalf jaar lang op de feiten achtergelopen en dan moeten we nu geloven dat het ineens wel gaat lukken? Laat je opnemen! Vindt jouw God het goed dat je ons belazert? Welk hoog politiek spel zit er achter? Ik vermoed dat ze weten dat het gewoon g2 wordt. De ChristenUnie heeft een zo onhandig standpunt gekozen, dat ze zich wel moet laten overtuigen en gedwee mee kan stemmen met het kabinetsvoorstel, dat het kabinet overigens alleen maar voorstelt omdat ze niets anders kunnen. Zeggen ze. Want een keuze maken, de schijn van een keuze, dat durven ze niet.

Straks moeten ze die verdedigen. En ze worden nu al gehakseld door twitter, tiktok, facebook en alle andere asociale media. Dat ze bang zijn begrijp ik dan ook wel, maar toch zou het prettig zijn voor meer serieuze mensen als u en ik dat ze gewoon zeggen welke keuze ze maken.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 17 november 2021


Geplaatst in de categorie: ziekte

4.0 met 7 stemmen 200Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Bet Weter
Datum:
18 november 2021
Je standpunt is duidelijk Jan. Dat G2 er komen gaat staat voor jou al vast.
Volgens mij had de mevrouw van de CU het vooral over grotere evenementen waarvoor dan getest zou moeten worden. Ook gewoon een standpunt.
Dat je in je “woede” gaat vloeken omdat ze van de CU is vind ik een enorm zwaktebod. Hoog politiek spel? Je bent toch geen wappie met samenzwering theorieën?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)