Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Choas

Natuurlijk is choas geen woord, maar als je hoofd omloopt, heb je er wel last van: choas. Choas is het woord dat je schrijft als je niet meer op tijd de goede letters typt, omdat het chaos is in je hoofd. Dus eigenlijk, vermoed ik, dat chaos eigenlijk niet het woord is, maar choas. En dat mensen dat zo vaak verkeerdom schreven, dat het chaos is geworden.

En misschien is het wel vaker gebeurd. Dat het dus eerst chaos was en toen choas en daarna weer chaos en misschien nog wel vaker. Je weet het niet.

Maar waar komt het vandaan? Toen ik vanochtend in mijn agenda keek stond er namelijk niets. Het enige wat ik wist dat ik nog een vergadering voor morgen moest voorbereiden en ook een fotosessie. En verder had ik eigenlijk geen punten te behandelen. Dus wat kon me gebeuren?

En het bijzondere van de vergadering was dat ik geen link kreeg om digitaal op de vergadering te verschijnen – dus daar moest ik achteraan. En ik vroeg me ook af, zou ik ook stukken krijgen? En verder, zo vroeg ik mij ook nog af, hoeveel tijd had ik eigenlijk nodig?

En wat moest ik aan op de fotoshoot? Een zwart jasje? Of toch grijs? Of toch blauw? Natuurlijk had ik geen idee en moest ik anderen vragen die, na al mijn pogingen, op blauw uitkwamen. Ik ging erin mee om hen te plezieren, want eigenlijk dacht ik dat die kleur me het minst stond. “Hij staat zo mooi bij je bril”. Alsof ik een bril ben.

Toch zou je kunnen denken dat ik hiermee toch niet zo’n vol hoofd zou kunnen krijgen en dat is ook wel zo. Dat volle hoofd kwam door een nieuwe offerteverzoek uit Delft, waardoor ik met Elias moest bellen om te kijken hoe we dat gingen aanpakken, en door wat gemail van Manon, waardoor ik per ongeluk aanbood een mailing te versturen naar mensen die wellicht ook belangstelling voor een bijeenkomst hebben en één daarvan reageerde, dus moest ik dat ook weer terugmelden aan Manon en ik mailde nog wat onzinnigs met Etienne, waardoor die denkt dat ik filosofisch angehaucht was. Als mensen het woord filosofie gebruiken, verschiet vaak ook de taal, waarna ik de onbedwingbare behoefte voelde om te grappen dat filosoof mijn middelste naam is (Jan R. Lønsing, zoals je weet), en heb ik met twee uitgevers gebeld en mijn coauteur, zodat ik nog een keer met één van die uitgevers moest bellen, en zo een opdracht die ik bijna had gegeven tijdig voorlopig terugnam.

Je begrijpt. Mijn lege agenda vulde zich best rap. En nu ik dat zeg, bedenk ik me dat ik vergat met iemand te telefoneren. Maar daar heb ik vandaag, het was choas, natuurlijk niet aan gedacht. Ik ben wel gebeld door een Engelssprekende computer die me vertelde dat ze van een internationale politieorganisatie was en dat als ik niet direct deed wat ze zie, mijn telefoon zou worden geblokkeerd, waarna ik maar ophing en merkte dat mijn telefoon nog steeds niet is geblokkeerd.

Maar morgen heb ik een rustiger dag. De link voor de agenda is gekomen en daarna heb ik nog twee afspraken. Dan heb ik het veel te druk voor choas.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 25 november 2021


Geplaatst in de categorie: welzijn

3.7 met 3 stemmen 157Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)