Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Proppen

Het gaat alweer wat beter met me, dank u. Het ergste is voorbij, tenminste waar het de angst voor het armageddon betreft. En dat komt vooral doordat ik me na enkele slapeloze nachten terdege heb voorbereid op wat komen kan. Ons krijgen ze er niet onder!
Ik heb ingeslagen, ‘geprept’, zo u wilt.
Meerdere dozen Mie-nestjes, twee mega potten pindakaas, blikjes tonijn, sardines, tarwebloem, gist en ga zo maar door. De planken in de voorraadkast buigen door onder het gewicht van de stapels potten en blikken. Alles voorzien van een uiterst ruime houdbaarheidsdatum. Bovendien heb ik, vanwege inductie koken, een handzame tweepits campinggasinstallatie aangeschaft, vergezeld van meerdere extra gasvullingen. Voor als de Rus het electrieknet hackt.

En als kers op de taart een echte mini Solar oplaadset in de kekke kleur kanariegeel, waarmee we op zonnige dagen desgewenst binnen 12 uur onze mobiele telefoons op kunnen laden. Alles ingepakt in een bananendoos waarop ik met viltstift de tekst Survival heb aangebracht.
Tel daarbij op vijf flessen anderhalve liter bronwater en twee tubes vette Zaanse mayonaise, en nu is het afwachten. Ik leun achterover in het genoeglijke besef dat ik als trouw huisvader alles heb gedaan wat menselijk mogelijk was.
Een paar dingen moeten helaas alweer aangevuld. Mijn overlevingsvoorraad chocoladekoekjes en kokosmakronen, alsmede het half pond ongezouten cashewnoten (zakje open, want ze zijn nog warm) zijn in een zwak en onbewaakt moment van de plank verdwenen. Je moet als professioneel overlever nu eenmaal goed doorvoed de dystopie in.
Maar er zijn nog zeekaken, vier pakken tissues en zakjes bolognesesaus. Als het allemaal goed afloopt kan over een half jaar de hele bulk de kliko in. Maar een echte prepper maalt daar niet om, de kost gaat voor de baat uit!

Ik moet nu verder, want bij gebrek aan de juiste voorzieningen ben ik onder onze inpandige fietsenstalling met behulp mijn commandoschepje en een zak sneldrogend beton een schuilkelder aan het graven. En mocht die niet op tijd gereed zijn dan kunnen we altijd onder de keukentafel.
Ik zie u laterrrrrr…!

Schrijver: trawant
11 maart 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 4 stemmen 160Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)