Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vrouwen als 'sperma-emmer' in toespraken studenten

Volgens diverse berichten in de media spraken de studenten van het corps in Amsterdam gisteren in toespraken over vrouwen als ‘hoeren’ en ‘sperma-emmers’. Honderden vrouwelijke leden hebben zich in een brief fel verzet tegen deze onacceptabele uitspraken. Onderzoek volgt. Met schorsing van deze sprekers wordt reeds gedreigd. We leven in moderne tijden met meer begrip voor de vaak hachelijke en onveilige positie van meisjes en vrouwen. Dacht ik. Maar helaas: de gore en grote muilen van de heren dezer soms absurde schepping kwaken nog te vaak.

Dit niet alleen in onze toekomstige laag van geleerden en gestudeerden, die later deels leiding gaat geven aan groepen werknemers. Je houdt overigens je hart vast dat deze ‘sprekers’ op basis van een bizar moreel kompas en als fijne stichter van een gezinnetje later mensen gaan ‘aansturen’. Steeds rijst daarbij de vraag hoe deze jongens in de opvoeding tot de latere onbeschofte praatjes over meisjes en vrouwen zijn gekomen. Mogelijk was de geile vader een voorbeeld. Die niet alleen het vlees sneed op zondag, maar ook vaak moest overwerken en tijdens de zakelijke mannenborrels de 'vleeskeuring' van vrouwen verbaal aanvoerde. Of bestonden er wellicht zwaarwegende twijfels over potentie of de grootte van het mannelijk deel van de latere student?

Ook valt niet uit te sluiten, dat sommige moeders niet in staat bleken inzicht te verschaffen aan hun zonen over betamelijk gedrag naar meisjes en vrouwen. Of was de moppen vertellende lollige oom ook een slecht voorbeeld met zijn besmuikte praatjes over vreemdgaan en gaan van ‘bloem tot bloem’? Om zo zijn jongere neven tot rode oortjes te brengen. Ik zou het niet precies weten. Wel dat waar jongens en mannen bij elkaar zijn al gauw in bepaalde situaties de schuimbekkende grote bek irritant dominant is. Maar toch gaandeweg geaccepteerd wordt door leeftijdgenoten.

Dit in een mix van angst en bewondering. Omdat je daarmee toch maar mooi ruimte schept voor jezelf. Naast geld lijkt dan ook testosteron helaas ook regelmatig de oorzaak van veel kwaad op deze in verwarring zijnde aardkloot. Goede ontwikkelingen zijn er zeker, mannen veranderen stapsgewijs en verlaten de blufpoker richting vrouwen. Maar nog niet in zeer rap tempo, het mag wel sneller gaan. Veel ouderwets machogedrag wordt namelijk nog steeds in clubs en groepen bewonderend gadegeslagen door jongens en mannen die als de dood zijn om als watje over te komen.

Schrijver: Lord Wanhoop
27 juli 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.3 met 3 stemmen 263Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Richard Bahl
Datum:
28 juli 2022
Valt het niet op dat op deze site weinig vrouwen op dit soort thema's reageren? Zeker, de vrouwen schrijven hier over dit of dat en huiselijke zaken en dingetjes en soms mooie teksten vol fantasie of levendige beschrijving van familiezaken. Maar typisch vrouwelijke problemen komen zeer weinig aan de orde. Een onderwerp als dit zou toch herinneringen, boosheid of anderszins meningen mogen opleveren? Maar nee, dus.
Naam:
Lord Wanhoop
Datum:
27 juli 2022
Eens met Rutgers. Op zich was en is de opwinding groot. Ook het NOS Journaal en Nieuwsuur brachten het prominent. Misschien is de blufpoker bij studenten vrouwen inderdaad ook aan het groeien. Ik kan het mij helaas wel voorstellen. De omvang daarvan ken ik niet. In dat geval is het mee laten sleuren in de stroom van bluf, grote bek en doorgeslagen assertiviteit. Hoewel ook hier de opvoeding een factor mag zijn. Vooralsnog is de testosteron overheersend in dat kwalijke gedrag, volgens mij.
Naam:
Sir Joanan Rutgers
Datum:
27 juli 2022
In een zieke maatschappij gaat het erom om zieke uitspraken onder de loep te nemen en te ontzenuwen. Overigens zie je tegenwoordig ook meer en meer studievrouwen met blufpoker jegens mannen. Deze mannenimitatie is evenzeer zorgwekkend.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)