Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Grootschalige kidnapping!

Wie kinderen bij hun ouders weghaalt en ze niet terugbrengt als ouders en kind dat willen, maakt zich schuldig aan kidnapping. Putin is dus op dit moment de grootste kidnapper ter wereld.

Hoe dat zo? Welnu, in de zomer konden alle ouders in de bezette delen van Oekraïne hun kinderen opgeven voor een vakantie in Rusland. Sommige ouders deden dat graag, vooral als ze dicht bij het front woonden. In Rusland was het vast veiliger. Maar nu is hun dorp bevrijd en schuift het front elke dag verder van hun dorp vandaan en willen ze hun kinderen terug. Maar die krijgen ze niet terug. Dat is niet omdat het niet kan. Er is altijd een weg om het front heen en ik denk bovendien dat Oekraïne best even wil wachten met schieten als er een aantal bussen met Oekraïnse kinderen door het front moet.

Maar Putin heeft andere plannen met de kinderen. Ze zitten niet in Rusland om fijn vakantie te vieren, maar op opgevoed te worden tot nationalistische Russen. Dat heeft Putin geleerd van zijn jeugdjaren, toen hij in een Sovjetkinderkamp zat. Daar werden de idealistische kindertjes van het Sovetimperium opgevoed. Daar werd de glorie van de Sovjetunie voor generatie bestendigd. Althans, zolang de dictatuur stand hield, want na 71 jaar stortte het hele bouwwerk in, inclusief de kampen voor de Rode Jeugd.

Maar dat lag niet aan de kampen, denkt Putin. Vandaar dat hij ze weer heeft geopend en kinderen er nu tegen de wil van de ouders, en mogelijk ook tegen de wil van de kinderen, vast houdt.

Hitler heeft ook kinderkampen gehad voor blonde kinderen die de basis van zijn duizendjarige rijk zouden vormen. Het Duizendjarige Duitse Rijk (DDR, gek genoeg) heeft twaalf jaar bestaan. Dus erg veel heeft het niet geholpen. Ook in Duitsland was het niet de jeugd die de natie heeft gered. De natie bleef eenvoudig na de Tweede Oorlog bestaan en had een rijke toekomst zonder Duizendjarig Duits Rijk.

Misschien is dat de les voor Rusland: houd op met veroveren en kijk hoe de Duitsers na 1945 weer bij de wereld gingen horen. Bescheiden. Loyaal. Een eerlijke partner. Dan komt Rusland een heel eind verder. Dan kunnen de Russen gewoon op vakantie in Oekraïne, in de Krim aan Zee. En geef de kinderen terug.

Stop het moorden.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 6 oktober 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 4 stemmen 146Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)