Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Mussert

Aan de ene kant is er een regeringsleider, een dictator, een machtswellusteling, iemand die oorlogen begint en charismatisch is. Aan de andere kant is er een ijdele man die machteloos is, maar zich zeer intelligent vindt en charismatisch is. Aan de ene kant iemand die met miljoenen dollars en miljoenen mensen kan schuiven en aan de andere kant iemand die zich miskend voelt en rijk wil worden omdat hij vindt dat hij er recht op heeft.

Aan de ene kant, u begrijpt het al, Vladimir Putin en aan de andere kant, weet u ook al, Thierry Baudet. En wat we verder weten, is dat Baudet de enige Nederlandse politicus is die zegt dat Putin alle recht heeft om Oekraïne binnen te vallen. Binnen Europa zijn er wel meer, neem Berlusconi, maar in Nederland is hij de enige. Hij stelt daarbij dat we worden geregeerd door reptielen en dat hij de enige is die het begrijpt. Dat laatste is natuurlijk een leugen, want het idee heeft hij van een ander en bovendien stelt hij dat Putin de enige is die actief tegen de reptielen vecht. Dus, als ik Baudet goed begrijp, begrijpt Putin het idiote idee volgens Baudet ook.

Putin vecht volgens Putin niet tegen reptielen, maar tegen fascisten. Overigens zegt het niets dat Putin dat zegt, want Putin is zijn loopbaan begonnen binnen de KGB en is aan de macht gekomen dankzij zijn vrienden van de KGB, die nu overigens voor de FSB werken. Eén kenmerk van geheime diensten is dat je nooit weet of ze zelf geloven wat ze zeggen.

Overigens gelooft Baudet ook niet dat we echt door reptielen worden geregeerd. Hij bedoelde niet reptielen, zegt hij, maar een metafoor. Maar daarmee is hij nog niet van mij af, want mensen die andere mensen reptielen noemen, metaforisch of echt, dat hebben we eerder gezien. Mensen die andere mensen ongedierte noemen, geven een licence to kill, om in termen van de geheime dienst te blijven. Het waren de fascisten die de joden ongedierte noemden, dus Putin, als je werkelijk fascisten wil arresteren, dan moet je niet naar Kiev. Dan moet je niet naar Zelensky, maar naar Baudet.

Dat doet Putin niet. Hij heeft andere ambities. We zullen zelf Baudet op zijn plaats moeten zetten: een plaats in de vergetelheid, naast Mussert.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 19 oktober 2022


Geplaatst in de categorie: oorlog

4.0 met 2 stemmen 169Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Sir Joanan Rutgers
Datum:
21 oktober 2022
Ik vind beide fantasten totaal niet charismatisch. Poetin is een koude kikker met een reptielenbrein en Baudet is een blaaskakende showbink, die zijn manier van negatieve aandacht vragen alsmaar opschaalt. Toch heeft de NSB-er Baudet zichzelf verraden door te zeggen, dat hij een complotdenker is. Hij geeft ronduit toe dat hij paranoïde is, kierewiet, van lotje getikt. Net als dat uitgebluste liegbeest in het Kremlin.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)