Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Steunplicht!

Ik ga nooit naar huldigingen. Ik ga niet naar die van FC Groningen, Donar of welke andere Groningse club dan ook. Nooit. Dat is de reden dat ik mij ook niet druk maakte om de hooligans die het in hun dolle kop haalden te beloven dat ze een puinhoop van de huldiging van het Ajax-vrouwenteam hadden gemaakt, als die was doorgegaan.

Het zijn natuurlijk dezelfde dolle lui die bij feesten die wel doorgingen iedereen toejuichten, iedereen, tot aan de kleinste geblesseerde ballenjongen aan toe, maar boe riepen toen Femke Halsema namens de burgers van Amsterdam, dus ook namens veel van de fans van Ajax, een dankwoord uit wilde spreken. Dat soort jongens dus.

In de NRC werd ik ernstig toegesproken dat geen enkele man zich had uitgesproken tegen dit soort gedrag. Mannen komen niet op voor vrouwen, was de boodschap en het moet gezegd, ik heb me er inderdaad niet over uitgelaten. Ik schoot tekort. Ik had steunplicht. Ik wil dat best inhalen, dus hierbij mijn steun: het slaat nergens op, feestjes molesteren als je zelf geen zin in een feestje heb. Er is geen hiërarchie tussen mannen en vrouwen, onzin. Dus blij dat het toch nog is doorgegaan, maar het slaat nergens op dat een dergelijk feestje in het geheim moet worden gehouden.

Volgende keer, beste vrouwen, ook demonstreren op het Ajax herenfeestje.

Maar eerlijk gezegd hoe belangrijk is al dat zuipen en juichen nu eigenlijk? Hoe belangrijk is een nationaal kampioenschap of een Europese beker? Het zijn allemaal bijzaken. Dat vind ik nog het meest idiote. Mensen die onzin willen vieren en andere mensen die omdat zij geen onzin kunnen vieren vinden dat andere mensen ook geen onzin mogen vieren.

Ik leef in een rare wereld. Jij ook?

Was FC Twente maar landskampioen geworden ...

Schrijver: Jan R. Lønsing
31 mei 2023


Geplaatst in de categorie: sport

4.3 met 3 stemmen 152Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)