Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Marjolein maakt zich zorgen

Nee, het woord omvolking zal ze nu niet meer zeggen, maar ze moet zich zorgen maken over de massa-immigratie, zegt de aanstaande minister van immigratie Marjolein Faber. Ze zal het strengste immigratiebeleid ooit maken.

Nog strenger? Laatst zag ik een documentaire van een jongen die met zijn mobieltjes aan twee Belgische journalisten doorgaf hoe hij van Griekenland in België kwam. België had in die dagen een net iets strenger beleid dan Marjolein Faber nu wil. En toch, wie die documentaire ziet, die moet toegeven dat strenger beleid niet helpt, tenzij we mensen tegen de muur zetten en doodschieten. Wil je dat, Marjolein?

Want de beste jongen stuitte diverse malen op grenzen en is bij verschillende grenzen vier, vijf keer terug gebracht naar het land van herkomst. Dat mag niet, begrijp ik, maar het gebeurt voortdurend. Ook proberen ze gevaarlijke rivieren over te steken op plaatsen waar geen brug is, want de bruggen zijn allemaal bewaakt. Sommigen verdrinken onderweg. Maar de meesten gaan door. De kampen die Griekenland heeft, of Servië, of Kroatië, al die kampen zijn zo verschrikkelijk, dat de mensen doorgaan. En niet opgeven. Uiteindelijk is de betreffende jongen via Roemenië, Hongarije en Oostenrijk in Duitsland aangekomen. En eenmaal daar, kon hij ook naar België en daar meldde hij zich. Vervolgens werd hij niet geloofd. Zijn leeftijd zou niet kloppen. Hij moest maar bewijs uit Afghanistan halen dat hij inderdaad zo oud was als hij zei. Uit Afghanistan ja.

Nog strenger? In België krijgen volwassen mannen geen onderdak meer. Het gevolg is niet minder immigranten, maar tentjes op straat, daklozen, een onnodig lelijk beeld in Brussel. Wil je dat Marjolein? Gevaar voor ziekten? Gevaar voor meer getraumatiseerde mensen in je samenleving? Dat zou inderdaad een gevaarlijke demografische ontwikkeling zijn of sterker nog, na jaren van VVD-beleid is het al een gevaarlijke demografische ontwikkeling.

Daar zou je je inderdaad zorgen over moeten maken, Marjolein, maar ik vrees dat jouw oplossingen horen bij de verschlimbesserungen, de verslechtbeteringen, die de VVD al jaren onder druk van PVV kiezers heeft geprobeerd. Er zijn twee maatregelen die echt werken: het vuurpeloton en onze economie nog zwakker maken dan die van Afghanistan.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 27 juni 2024


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.8 met 8 stemmen 30Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)