Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Positieve psychologie

Hoe staat het met uw goede voornemens? Met de mijne is het matig gesteld. Aan één voornemen heb ik me tot nu toe kunnen houden: minstens twee keer in de week twintig minuten op het step-apparaat. De overige voornemens zitten er op dit moment wat bleekjes bij. Wat kan ik doen om ze alsnog te realiseren?

In de eerste plaats misschien snoeien, ik had zeven goede voornemens en dat is eigenlijk te veel om je op te concentreren. Vier of vijf is zo’n beetje het maximum wat een mens aan kan, drie is nog beter.

Daarnaast kan ik ze misschien positiever formuleren, dat werkt gewoon beter. Zoals zoveel mensen had ook ik me voorgenomen een paar kilo af te vallen. Dat is echter een negatieve formulering: ik wil iets kwijt. Maar daarmee heb ik nog niet gezegd wat ik dan wel wil. En het is nou eenmaal fijner om iets te doen wat je wel wilt dan om ergens mee te stoppen.

Dus wat wil ik nou eigenlijk? Bewegen en afvallen, dat wijst op gezonder leven. En gezonder leven wil ik bereiken door meer te bewegen en door gezonder te eten. Meer bewegen is ook meteen een stuk flexibeler dan alleen maar saai op dat apparaat te gaan staan. Op deze manier hou ik me ook aan m’n voornemen als ik ga wandelen of fietsen. En dat is nog een stuk leuker ook. Met een beetje geluk raak ik die kilo’s dan ook wel kwijt.

#*#

Schrijver: Yvonne de Bruin, 11 januari 2007


Geplaatst in de categorie: welzijn

1.2 met 6 stemmen 698Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
geert kruideren
Datum:
11 januari 2007
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
Doen! Vandaag is het lekker weer om in het bos te wandelen! ;-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)