Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Nieuwe telefoon

Het was tijd voor een nieuwe mobiel. Veel te lang met de vorige gedaan, maar de batterij liep leeg als een ballonnetje, dus het moest.
Door de jaren heen had ik een collectie bewaar-sms'jes verzameld. Lieve dingen, leuke bedankjes, grappige opmerkingen, geestige beledigingen en een enkel gedicht. De teksten die ik niet kon missen, tikte ik over, maar voor de meeste was het commando 'verwijderen' het eindstation.

Tot ik bij de sms'jes van Martine kwam. Inmiddels is ze al bijna twee jaar dood, maar ik, met m'n mobiels die ik veel te lang aanhoud, ik had haar sms'jes nog. Verplaatste afspraken voor bezoekjes, die toch in het ziekenhuis plaats moesten vinden, omdat het 'even niet zo lekker ging'. Grenzenloos optimisme over behandelingen die aansloegen. Grapjes en goede vooruitzichten. Mededelingen uit een afgesloten leven. Zwartwitte uniforme beeldschermberichtjes.

In m'n nieuwe Nokia zijn ze kleiner, in kleur, beter leesbaar en zien ze er sierlijker uit. Maar levendiger wordt het er niet van.

#*#

Schrijver: Axel van der Ende, 1 februari 2007


Geplaatst in de categorie: overlijden

4.1 met 11 stemmen 728Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Alina Nube
Datum:
1 februari 2007
Email:
alinanubehotmail.com
Bitterzoet. Mooi gedaan, Axel...
Naam:
Watze Elgersma
Datum:
1 februari 2007
Email:
w.elgersmahetnet.nl
Deze column raakte mij!!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)