Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Als je haar maar goed zit

Ooit had ik een mooie kop met haar, met donkerblonde golvende lokken. Er is zelfs een tijd geweest dat ik het liet groeien tot op mijn schouders. Mijn vrouw zegt wel eens dat ze mij om mijn haar heeft gekozen, ze moet dus wel ontzettend verliefd zijn geweest. U kent toch het gezegde: “als je wilt weten hoe je vriendin er over twintig – dertig jaar uit zal zien, kijk dan naar haar moeder”. Ik kan u verzekeren, bij ons mannen is dat niet veel anders – en mijn vader was al heel jong kaal. Dat had voor mijn vrouw een vingerwijzing moeten zijn.

Ik heb mijn lot – vroegtijdige haaruitval – steeds blijmoedig gedragen, waar geen haar zit, daar is plaats voor hersens. Je verzint wat om je steeds kalere schedel toch nog een aureool van intelligentie mee te geven. Maar, eerlijk is eerlijk, ik had toch graag een mooie kop met haar gehouden. Ook al zeg ik schertsenderwijs dat ik gelukkig nog grijze haren heb gekregen, voordat algehele kaalheid mijn deel werd. Je moet niet zoals voetbaltrainer Martin Jol met een belachelijk implantatenkapsel in advertenties willen optreden.

Toch is er met die mannelijke hoofdbedekking meer aan de hand. Dat viel mij op toen ik de afgelopen dagen onze vrienden B.B. met R. in de kranten en op de beeldbuis zag. Elke keer dacht ik, er is iets met die mannen, maar wat? Oké, Wouter draagt geen stropdas, maar dat wisten we al. Iets met de bril van André, nee, die had hij al. Heeft J.P. een nieuw kostuum, nee J.P. heeft maar één kostuum en alleen maar saaie stropdassen. Er moest dus iets anders zijn dat mijn aandacht trok.

En toen kwam Wijffels in beeld, de man die in Beetsterzwaag een vonk heeft laten over springen. Hij heeft zoals dat heet een brede scheiding, nou ja, zeg maar gerust een kale kop. En toen zag ik ineens wat er aan de hand was. J.P. heeft de scheiding links, André heeft de scheiding ook links en Wouter heeft – ik geef het toe, niet al te duidelijk, maar toch – de scheiding rechts. Als dit geen vingerwijzing is, dan weet ik het niet meer. We moeten de politieke verhoudingen in Nederland opnieuw definiëren.

Kappers in Nederland, of misschien moet ik zeggen hairstylisten, er is werk aan de winkel.
Geef het mislukte kapsel van Pechtold een duidelijke scheiding, laat Wilders een grondige metamorfose ondergaan en adviseer Marijnissen om zijn baard te laten staan. Je vergeet Femke, zult u zeggen, nee hoor, niks meer aan die krulletjes doen, als je haar maar goed zit!

#*#

Schrijver: Watze Elgersma, 9 februari 2007


Geplaatst in de categorie: politiek

4.2 met 12 stemmen 792Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
geert kruideren
Datum:
9 februari 2007
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
Nou, met háár zit het wel goed!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)