Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Over schaam- en schaamteloze lippen

Moet een vrouw zich zo schamen over haar lippen dat ze naar een plastische chirurg toegaat om het 'wildvlees' wat te laten intomen?
Donderdagavond zag ik de curieuze documentaire ‘Beperkt houdbaar'
van de VPRO over dit voor mannen wel zeer plastische gedeelte van de cosmetische chirurgie.

Een meisje van 15 (!) kreeg als verjaardagscadeautje een cadeaubon te besteden aan schaamlipcorrectie in een vaginakliniek in Los Angeles. Ze had hierover al enkele jaren gezeurd bij haar moeder, die uiteindelijk was gezwicht voor het argument dat mannen via internet tegenwoordig zo'n rijke variatie aan pruimeflapjes voorgeschoteld krijgen op erotische sites, dat ze daardoor een stuk kritischer zijn geworden bij de keuze van een levensgezel.

Amerikaanse krankzinnigheid? Yes! Maar het schaamlipsyndroom rukt op naar Europa. Een aantal, wellicht wat narcistische vrouwen, heeft problemen met hun UITstekende schaamlippen, die ze door de voortschrijdende digitale technieken (camera’s, webcams) steeds vaker en beter bij zichzelf bewonderen. Helemaal niet weten wat daar zit, zoals de generaties vóór hun grootouders, of alleen een ordinaire spiegel gebruiken (hun moeders) is tegenwoordig zeldzaam geworden.
Door deze flabberige delen weg te laten knippen (ja, ja wat hebben wij toch een commentaar op moslimbesnijdenissen) hopen zij te voorkomen, dat deze huidplooien op den duur spatlappen zullen worden of dat ze er bij het lopen over gaan struikelen.

Zelf zie ik liever een roos in de bloei dan eentje die nog helemaal dicht zit, maar ja, ik denk dat het soort damesmeisjes dat zich zozeer aan zichzelf vergrijpt ook zo intensief met zichzelf bezig is, dat ze helemaal niet (wil) weten wat mannen echt mooi vinden. Als man ga je toch ook je balzak niet in laten nemen als ie van ouderdom of onthouding dóór begint te hangen? Ik krijg liever een warme, kus van de bovenlippen van een lieve, niet-ontflapte vrouw dan dat ze haar kruislippen moet stiften opdat je de plaats kunt vinden waar ze zich ongeveer bevinden.

Aan mijn lijf in ieder geval geen polonaise. Het knippen van mijn nagels vind ik al een verregaande cosmetische ingreep. En daarmee spek je tenminste niet de ruime kas van allerlei zich arts noemende 'damesonderdelenaborteurs'.

Schrijver: Gerard Wassekwam, 9 maart 2007


Geplaatst in de categorie: vrouwen

2.0 met 4 stemmen 585Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)