Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Mr. Bean´s holiday

Mijn vakantie naar een warm Spaans eiland duurde een dag langer wegens een kapotte kabel in het toestel. Dat we toen al uren op het vliegveld zaten nadat we om 6.45 door de bus bij het hotel waren opgehaald, was extra jammer, maar de vliegmaatschappij putte zich uit in achtereenvolgens een bon voor een broodje en een drankje, enkele gratis maaltijden en uiteindelijk een extra overnachting in een bizar luxe resort met eindeloos veel zwembaden, badjassen op de kamer en een inloopkast (waar we bij gebrek aan koffers niks in konden hangen). Waarmee de Nederlandse zeurneigingen (ook bij mij) tamelijk succesvol de kop in werden gedrukt.

Voor de vliegmaatschappij besloot om de steeds joliger wordende groep wachtende Hollanders (hoofdzakelijk te bruine pensionado's en wij) een gratis nacht aan te bieden, werd minstens ieder uur een nieuwe vertrektijd omgeroepen. In deze periode van gehang is er alle tijd om de laatste pagina's van de vakantielectuur te verorberen en goed genoeg te krijgen van de medepassagiers. De knorrige vrouw die ieder voorstel 'waanzin' vindt. De twee trage zussen die te goeder trouw ieder gangpad versperren, in de lucht of op de grond. De snelle bink met zijn nieuwe hands-on vriendin die bontjes in haar oorbellen draagt. De optimistische huisvrouw die vanuit de vertrekhal volstrekt overtuigd is 'dat de piloot gaat starten', tot ver na het moment dat het toestel is weggesleept van de gate. Alle kerels die ineens een schat aan luchtvaarttechniek en vliegervaring te berde brengen. Ook als je vlucht naar het warenhuis om wat toiletspullen en ondergoed te kopen voor de volgende dag, kom je de blinkende koppen tegen, 'd'r zijn d'r nog meer met hetzelfde idee huhhuhhuh'.

De volgende dag aangekomen bij het ingelaste toestel, blijkt de geest nog wat verder uit de fles. De eerste instappers hebben besloten 'dat je zelf mag weten waar je zit', ofschoon iedereen met inmiddels een dag oude instapkaart met stoelnummer aan boord is gegaan. Als we met 26 uur vertraging op Schiphol landen ligt iedereen stikkend van de lach onder de bank. De opgetrommelde Tsjechische crew vertrekt geen spier. En draait nog eens een Mr. Bean-filmpje op de schermen.

Schrijver: Axel van der Ende, 29 maart 2007


Geplaatst in de categorie: vakantie

3.5 met 8 stemmen 716Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Misha
Datum:
22 april 2007
Dóódziek word je ervan. Van die Mr. Bean-afleveringen die ze je in het vliegtuig altijd voorschotelen. Inmiddels heeft iedereen die toch wel een keer of 300 gezien? Goed, het zegt iets over de interculturele toegankelijkheid van die filmpjes dat ze zo gretig door vliegmaatschappijen worden ingezet. Maar zelfs degenen die in eerste instantie nog wel leuk waren komen me inmiddels de strot uit.
Bij Egyptair zag ik ooit een Arabische versie van de Mounties. Precies zo uitgedost als de Mounties ook zouden doen als ze Arabieren moesten spelen. Dát was leuk! Daar kon geen Mr. Bean tegenop. Laat staan de onverlaten van al die prijsvechters die je trachten krasloten en overprijsde spiritualiën aan te smeren en daarin soms héél ver gaan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)