Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

ZIELTJES WINNEN

Het heeft Paus Benedictus XVI in al zijn wijsheid behaagd het Voorgeborchte te schrappen uit de verzameling kerkelijke folklore. Voor alle duidelijkheid: het Voorgeborchte was de wachtkamer van de hemel voor de zielen van ongedoopt overleden kindertjes en andere overledenen die schuldloos ongedoopt de hemel niet in mochten. Ooit is die wachtkamer voor de eeuwigheid in het leven geroepen omdat zelfs de hardvochtige kerkgeleerden het niet over hun hart konden verkrijgen de zielen van mensen die buiten hun schuld niet gedoopt waren naar de hel te sturen. Dat kon het geval zijn omdat ze waren gestorven vóór Jezus hen kon verlossen, of omdat ze dood geboren waren. De paus toont dus medeleven voor de zielige doodgeboren kindertjes, die vroeger niet eens in gewijde aarde begraven mochten worden en buiten het hek van het r. k. kerkhof begraven moesten worden.

Maar er zit een addertje onder dit grootmoedige gras. Als de zieltjes van alle kindertjes – levend of dood geboren – naar de hemel gaan, hebben ze ook allemaal als mens bestaan, met lichaam en ziel. Dat geldt dus ook voor alle geaborteerde foetusjes en daarmee is theologisch aangetoond dat abortus moord is.

Laat die abortusboot van Women on Waves dus maar niet te dicht in de buurt van Rome gaan varen want ze loopt het risico te worden geënterd door de Vaticaanse Marine.

Schrijver: Geert Kruideren, 24 april 2007


Geplaatst in de categorie: religie

2.2 met 6 stemmen 718Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)