Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Moeders terug achter het aanrecht

Jeugdzorg kan het niet meer aan, kinderen snoepen, vreten en zuipen steeds jonger. Hangjongeren wegjagen met hoge bliep... de kranten staan dagelijks vol van dit soort symptomen.
Symptomen van gezinnen waar moeders en vaders beiden werken. Waar ze beiden uit de file moeten bellen dat Jantje en Pietje maar een pizza moeten bakken. Waar Opa's en Oma's een tweede opvoedingsgesticht mogen beginnen op hun oude dag i.p.,v. heerlijk op Ibiza te zitten.
De kosten van dit alles, incl. kinderopvang zijn hoger dan de echte oplossing zou zijn:
Zorg dat net zoals vroeger een man er weer trots op kan zijn als zijn vrouw niet hoeft te werken door betaalbare huur- en eigen woningen te bouwen van het geld dat je nu en in de toekomst kunt besparen op al die mislukte kinderen door gebrek aan aandacht, liefde, structuurgeving en begeleiding van de eigen ouders.
Nu moeten de vrouwen erbij werken om normaal ergens te kunnen wonen en de Opa's en Oma's die in principe schatrijk zijn omdat ze in de huizen wonen die hun kinderen niet meer kunnen betalen zijn aan handen en voeten gebonden door hun kleinkinderen.
En als Opa en Oma doodgaan krijgen de kinderen de opbrengst van die dure huizen. Dan zijn ze misschien ondertussen levensmoe vanwege hun stressziektes, een kind met zelfdoding, in de gevangenis, dat hen helemaal niet meer wil zien.
Veel vrouwen doen echt veel stommer werk dan die goedverdienende en gestudeerd hebbende Haagse Poezen altijd aan dragen als argument dat de geemancipeerde vrouw een baan moet zoeken. En dat de moeders het teort aan arbeidskrachten door de vergrijzing zouden moeten opvangen is ook quatsch. Wellicht kunnen er heel wat medewerkers en managers uit zorgsector en onderwijs worden ingezet in andere sectoren, die nu allemaal bezig moeten met die ontspoorde kinderen.

Nu mijn stelling: grootouders zouden een deel van de overwaarde van hun huis moeten kunnen omzetten in een hypotheek ten gunste van hun kinderen (als toekomstig erfgenaam) zodat die een betaalbare woning kunnen nemen. Moeders die vervolgens thuis blijven om hun kinderen fatsoenlijk te begeleiden, te controleren en op te voeden dienen gesubsidieerd tw worden omdat ze op langere termijn voorkomen dat er veel geld uit algemene middelen naar allerlei hulpinstanties, gevangeniswezen, etc. moet vloeien wegens de gebrekkige wijze waarop tegenwoordig veel kinderen volwassen moeten worden.

Schrijver: Gerard Wassekwam, 16 mei 2007


Geplaatst in de categorie: actualiteit

0.0 met 2 stemmen 268Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)