Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

DONORCODICIL

"Nederlanders zijn voorstander van orgaandonatie. Maar in de praktijk blijkt slechts een kleine minderheid bereid een orgaan van zichzelf - of van een naaste - te doneren." Dit las ik op de voorpagina van de Volkskrant.

Hebt u al een donorcodicil?
Ik wel hoor, kijk maar:
“Ik verzoek u mijn lichaam met de meeste spoed over te brengen naar een BLIJF-VAN-MIJN-LIJKHUIS!”
Ja, kom zeg! Ik laat me daar een beetje postuum verkavelen!
Ik weet nog niet waaraan ik dood ga maar wil er wel een beetje netjes bijliggen op mijn begrafenis. Niet met zo'n lapje over mijn oog, terwijl de een of andere gozer met míjn oog naar de meiden knipoogt.
En van mijn hersens blijven ze ook af. Niet dat iemand daar iets aan heeft, want ze hebben nu al moeite de volgende ochtend te halen. Maar Shakespeare zei al: "A dirty mind is a joy forever", (and it’s MY joy!)

En mijn longen, moet ik die afstaan aan iemand die andermans longen nodig heeft om te kunnen stoppen met roken? En mijn lever gaat dan zeker naar een of ander drankorgel! En mijn hart? Moet ik dat postuum weggeven? Ik zeg altijd: “Als je hart niet voor jezelf klopt, klopt het niet”.
En stel je voor dat ze mijn handen transplanteren. Kan ik me niet eens meer omdraaien in mijn graf. Nee. hoor, iedereen mag een snipperdag nemen voor mijn begrafenis, maar ik niet!
Als ik doodga wil ik héél dood.

Schrijver: Geert Kruideren, 15 mei 2007


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.7 met 13 stemmen 1.133Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)