Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Gelukkig dood

Nergenshuizen, 18 mei 2007
– Op Hemelvaartsdag deden zich in het nietige Nergenshuizen twee bizarre incidenten voor. De jaarlijkse bijeenkomst van de Vereniging van Opportunistische Columnisten (VOC) werd ruw opgeschrikt door het overlijden van twee aanwezige leden van nederlands.nl.

De 68-jarige Geert Kruideren verscheen niet aan het ontbijt. Collega-schrijvers vonden hem levenloos in bed, waar de plaatselijke dokter een ‘niet kloppend hart’ vaststelde. Desgevraagd wilde de dokter toelichten dat het hier om een zeldzame vorm van hartverkilling ging, waar vooral mensen zonder donorcodicil door getroffen kunnen worden. Om de aanwezigen een hart onder de riem te steken, verklaarde de dokter dat Kruideren niet te redden was, omdat volgens de onlangs aangenomen codicilcode mensen die geen organen willen afstaan ook niet in aanmerking komen voor kloppende, warme of anderszins werkende ruilharten. De montere slotzin van de arts was dat de Arnhemmer in ieder geval ‘heel dood’ was gegaan en dat hem een demontage van het columnistenlijf bespaard bleef.

Nog diezelfde middag werden de Opportunisten getroffen door de verdwijning van Frank van Keeren (voor de lezers van Nederlands.nl: met een F. tussen Frank en Van Keeren). Van Keeren die bekend stond als een broeikasscepticus, werd verzwolgen door een mini-tsunami als gevolg van de razendsnel buiten zijn oevers tredende Nergenshuizer Ee. De dijken van deze anders zo kalme stroom zijn in de afgelopen eeuw niet verhoogd noch onderhouden.

Van Keeren stak zijn minachting over doemprofeten en milieuzeurpieten nooit onder stoelen of banken. Zijn motto was: leef tot je erbij neervalt. Dat je met zo’n instelling slachtoffers kunt maken, deerde hem niet. “Laten we van de jaren die we hebben mooie jaren maken, en niet doelloos het einde der mensheid oprekken”, was een van zijn stokpaardjes.

Dat door de tsunami ook de plaatselijke speeltuin en kinderboerderij werden leeggespoeld en daarmee de jeugd en de toekomst van Nergenshuizen kopje ondergingen, zou Van Keeren vast aan ‘de mythische god’ hebben verweten. Maar vermoedelijk zou ook dit hem een rotzorg zijn geweest. Hij ging gelukkig dood.

Schrijver: Harry van Dooren, 16 mei 2007


Geplaatst in de categorie: milieu

4.2 met 11 stemmen 762Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Frank
Datum:
16 juli 2009
Email:
Frankdwars.org
Zit ik zo maar eens wat na te lezen...
Met terugwerkende kracht, alsnog: werkelijk een wereldcolumn, Harrie. :)
Naam:
geert kruideren
Datum:
16 mei 2007
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
"De een zijn dood is de ander zijn brood."
(sprak hij met een grafstem)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)