Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Stel niet uit tot morgen

Soms heb ik last van uitstelgedrag. Veel dingen handel ik meteen af, maar soms zijn er van die taken waar ik maar niet aan toe lijk te komen. Ik zie er tegenop of ik heb er gewoon geen zin in.

Als ik geluk heb dan lost het probleem zich vanzelf op. Maar meestal is dat niet het geval. Onlangs heb ik dat twee keer mogen ondervinden.

De eerste keer was met mijn laptop. De batterij was al een tijdje kapot en laadde niet meer op. Omdat ik meestal op een plek werk waar stroom is, had ik me daar niks van aangetrokken. Terwijl het toch een duidelijk teken is dat de laptop het begint te begeven. En jawel, een maandje geleden kreeg ik allerlei enge meldingen over memory-dumps. Opstarten duurde een half uur en dan moest ik nog maar afwachten of hij het deed. Natuurlijk op een moment dat ik het enorm druk had en tegen een deadline aan zat te werken. Eigen schuld, had ik hem maar eerder moeten vervangen.

En vorige week was het weer raak. Ik ben waarschijnlijk een van de laatste Nederlanders die nog inbelt via een modem. Mijn provider wil graag dat ik overschakel op adsl. Ik heb al een tijdje een pakket in huis en geprobeerd het te installeren. Dat lukte niet, hoewel iedereen mij verzekert dat het heel makkelijk is. Er moet dus een monteur langskomen. Maar dat is dan weer gedoe: ik moet een afspraak maken en daarvoor thuis blijven. Daar had ik geen zin in. Uitgesteld dus.

In de tussentijd onderhoudt mijn provider het inbellen via een modem niet meer. Er zijn regelmatig storingen. Vorige week duurde die vijf dagen. Vijf dagen zonder mail. En dat blijkt dan toch erg lastig te zijn. Gelukkig werkte het toen weer. En de monteur voor de adsl-lijn is besteld.

Moraal van dit verhaal? Uitstel leidt niet tot afstel, maar tot vervelende situaties op momenten dat je het niet kunt gebruiken.

Schrijver: Yvonne de Bruin, 13 september 2007


Geplaatst in de categorie: moraal

1.8 met 11 stemmen 183Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)