Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Open brief aan Pauw en Witteman

Dat was wel even schrikken, toen bleek dat jullie een oplichter aan tafel hadden, nietwaar? Kijk, dat ze bij SBS6 en De Telegraaf slordig omgaan met het ‘nieuws’, dat wist ik al. Die lui maken zich niet zo druk over de juistheid van hun ‘berichtgeving’, maar een serieus programma als dat van jullie, nee, dat had ik niet verwacht. Ik denk dat jullie de stagiaire die verantwoordelijk was voor deze blunder inmiddels naar de cursus ‘bronnen verifiëren’ hebben gestuurd.

Maar goed, toen moesten jullie dat maandagavond nog wel even rechtzetten. Je was stiknerveus, Jeroen, je stotterde er van, arme jongen toch. Je was natuurlijk liever ook onherkenbaar met pruik, bril en sikje in beeld gekomen, maar dat vond jullie eindredacteur zeker wat overdreven. Afijn, toen kwam moeders met haar verhaal over die € 150,000,--, nee, zij was niet op zoek naar geldschieters, maar de behandeling zou toch niet door kunnen gaan, als er geen ‘fondsen’ zouden worden gevonden.

Tja, en toen ging er iets mis. Kijk, jullie programma staat als een huis, laat daarover geen twijfel bestaan. Ik heb het deze zomer een paar dagen volgehouden met Knevel en van den Brink, maar dat belerende toontje werd mij toch te bar, om maar niet te spreken van die onnozele meisjes die zij bij zich aan tafel hadden. Ik ging overigens toen al snel naar ons vakantieverblijf in Zuid-Frankrijk en daar heb je geen last van mislukte dominees. Maar dat terzijde.

Nee, waar ik mee blijf zitten, dat is het volgende. Dat excuus van jullie, dat was wat aan de magere kant (bij wijze van spreken dan). Kijk, je kunt van die gristenen zeggen wat je wilt, maar in hun beste dagen droegen zij een tiende af van hun inkomsten. Als jullie dat nu ook eens doen, dan kan Saskia gewoon naar die kliniek afreizen. En jullie hoeven dan echt nog niet op een houtje te bijten, want volgens de bladen zijn jullie alle twee goed voor 7,5 ton per jaar. Dus allebei 10% bij dragen en het is gefikst, waarschijnlijk nog aftrekbaar ook.

Ik geef toe, het is een beetje je schuldgevoel afkopen, maar vooruit, daarmee heb je dan ook de blunder van het jaar rechtgezet en je verzekerd van de kijkcijfers voor de komende tijd. De zapservice wordt dan vervangen door de Sastapes, waarin wij als kijkers op de hoogte worden gehouden van de vorderingen van ‘onze’ Saskia, wedden dat zoiets honderdduizend extra kijkers trekt?

Jullie trouwe kijker.

Schrijver: Watze Elgersma, 14 september 2007


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.1 met 12 stemmen 555Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)