Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Seks, ballen en domme blondjes!

Laatst werd ik aangehouden op het voetbalveld. Ze wilden iets vragen aan mij als “voetbalvrouw”. Voetbalvrouw.…ik moest er wel om lachen. Als ik namelijk aan dat woord denk, zie ik slanke blonde dames die té veel geld uitgeven in de PC Hooftstraat. In ieder geval geen spelersvrouwen die hun kinderen uit komen laten op het voetbalveld, omdat ze gewoonweg niks beters te doen hebben op zondagmiddag.

Het is toch een vreemd iets, dat “voetbalvrouw” zijn. Misschien kijk ik te veel televisie en kan ik de werkelijkheid niet onderscheiden van fictie, maar ik snap niet dat als je man toevallig een aardig balletje kan trappen en er een leuke boterham mee verdient, je jezelf zonodig moet gaan transformeren tot een modepopje. Dat je al je talenten en carrièreplannen aan de kant schuift en je voor gaat doen als een domme gans die, na een bezoek aan Robert ‘de verbouwer’ Schoemacher, in designkleding en Pradaschoenen het visitekaartje van je man gaat spelen.

Of zou het andersom gaan? Dat ze bij het aanvangen van hun profcarrière bij een ‘voetbalvrouwbureau’ een dame uit kunnen kiezen. Dat ze in een boekje kunnen bladeren met verschillende opties. Een stille, onopvallende voetbalvrouw, die zich niet laat zien op de tribune, maar gewoon nooit zeurt en braaf het getier aanhoort na een verloren wedstrijd. Of een vrouw die het gewoon ‘goed doet’ op het grote scherm in een blessuremoment tijdens de wedstrijd. Of, voor de extreem mediageile voetballers, een vrouw die per ongeluk een tas van Gucci vergeet te betalen of met een collega-voetballer het nest in duikt onder het motto, negatieve aandacht is ook aandacht.

Nu wil ik me niet verlagen tot Privé- of SBS6-praktijken, dus zal ik geen namen noemen, maar we kennen ze allemaal, de zuurkijkende dames inclusief zonnebril. Ook zoiets….of de zon nu schijnt of als het pijpenstelen regent, de zonnebril is een must. Hoe groter de bril, hoe groter het ego. Moeten ze de kater verbergen van de zoveelste cocktailparty die week of denken ze gewoon onherkenbaar te zijn met bril op? Pssst, dames, mag ik u wakker schudden…..zonder bril, make-up en Chaneljasje kun je gewoon zélf boodschappen doen bij de Albert Heijn… écht waar!

Het lijkt misschien een ver-van-ons-bed-show, heel dat profvoetbalgebeuren, maar in principe wijkt het helemaal niet zoveel af van dat van ons. Shoppen doen alle vrouwen nu eenmaal graag, zonnebrillen haal je tegenwoordig voor 5 euro bij de Bristol, vreemdgaan komt voor in alle lagen van de bevolking en in alle kleedkamers, of het nu bij Ajax 1 is of bij Vogelwaarde 3, gaat het over hetzelfde:
seks, ballen en domme blondjes!

Schrijver: wendy77, 17 november 2007


Geplaatst in de categorie: vrouwen

2.1 met 7 stemmen 781Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
wendy77
Datum:
14 december 2008
Dank je wel Annejan!
Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
13 december 2008
Email:
ajkuperushotmail.com
Jij schrijft altijd raak, ridicuul en heerlijk helder; een genot om te lezen...!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)