Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vooruitgang

Soms denk je echt weer even dat het leven eenvoudiger wordt als je een nieuwe functie op je PC hebt of een snellere verbinding. En in bepaalde opzichten is dat ook zo. Een tijdje geleden ben ik eindelijk overgestapt op adsl en het scheelt zeker een hoop tijd nu ik niet meer hoef te wachten tot een website eindelijk geladen is. Aan de andere kant kan ik nu filmpjes kijken op Youtube en uitzendinggemist en dat kost dan weer extra tijd.

Zo gaat het natuurlijk vaak. Je denkt dat e-mail tijd bespaart, maar in werkelijkheid krijg je zoveel mails dat het veel meer tijd kost dan een brief schrijven of de telefoon pakken. Dat doe je namelijk alleen als je echt iets te zeggen hebt. Hoewel dat tegenwoordig voor de telefoon ook niet echt meer geldt.

Dat komt dan weer omdat die telefoon er overal en altijd is. Bij mijn oma hing de telefoon in de gang. Daar was het koud, dus je liet het wel uit je hoofd om kletspraatjes te gaan houden. Mijn oma gebruikte de telefoon vooral functioneel: om een afspraak te maken bij de tandarts of om langs te komen bij haar kinderen.

En om terug te komen op mijn adsl verbinding: snel of niet, vorige week was ik toch een hele zondagmiddag bezig om dingen te regelen via internet. Ik deed mijn financiën en de financiën van een vereniging waar ik penningmeester van ben. Ik boekte een hotel in Londen en ik printte een paar routes voor een autorit later in de week. Heerlijk dat je het allemaal vanuit huis kunt regelen, toch? Soms twijfel ik daar aan. Voorheen had het reisbureau dat hotel voor me geregeld en de bank mijn overschrijvingen voor me gedaan. En ik had die zondagmiddag aan iets anders kunnen besteden. Dus wat is vooruitgang?

Schrijver: Yvonne de Bruin, 22 november 2007


Geplaatst in de categorie: tijd

1.4 met 10 stemmen 393Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)