Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

100 maagden

Een mooie vrouw heb je nooit alleen. Zo moet ik mijn geliefde delen met nogal wat andere mannen, waaronder Henry Miller, Ramses Shaffy, Martin Simek, Seal en Antoine Bodard. Tot vorige week hoorde daar ook James Blunt bij. De troubadour die in de zomer van 2005 met het lijzige Beautiful (‘You're beautiful. You're beautiful. You're beautiful, it’s true’) vanuit het niets een wereldberoemde popster werd.

James is van zijn voetstuk gedonderd omdat een niet al te betrouwbare bron het bericht de wereld in heeft geslingerd dat de zanger alle maagden van een Frans skidorp aan zijn stemvork zou hebben geprikt. Het zouden er wel 100 zijn! Daarvoor moet een modale burger heden ten dage toch eerst zichzelf en een volle bus opblazen (en dan nog blijf je steken bij 70 maagden…schijnt).

Of de 100 maagden James inspireerden tot zijn twee kaskrakende platen vertelt het bericht niet. Voor mijn geliefde maakt het niet meer uit. Ze moppert iets over ‘fucking poet’.
Weer een held gesneuveld.

Zelf doe ik niet aan heldenverering, al zijn er mensen die ik bewonder om iets wat ze goed kunnen of doen. Dat is voor mij ruim voldoende. Een mooi lied, een prachtig schilderij, een dramatische film… ik hoef niet perse te weten wat de maker allemaal heeft moeten doorstaan om dat te creëren. Echte schoonheid overstijgt de context. Het doet er niet toe of de schepper een heilige of een boef was met of zonder nare jeugd in de getto of op een afgelegen landgoed.
Voor mij geen bedevaart naar het geboortehuis van Elvis Presley en ook geen schaamhaar van Gerard Reve in een lijstje… ik lees het boek wel.

De gevallen held haalde ondertussen met zijn hobby het Cockney-rijmwoordenboek waarin ‘cunt’ wordt gekoppeld aan ‘a real James Blunt’. De zanger ziet er geen reputatieschade in: ‘President Kennedy kreeg een vliegveld, ik mijn favoriete deel van het vrouwelijk lichaam…’

Wat een kutheld!

Schrijver: Harry van Dooren, 12 december 2007


Geplaatst in de categorie: humor

4.2 met 8 stemmen 733Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Lisa
Datum:
12 december 2007
Ik snap niet wat al die vrouwen in hem zien. En ook niet in zijn muziek.
De eerste tien keer dat ik Beautiful hoorde, dacht ik dat 't een vrouw was.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)