Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Catfight

Ver na middernacht werd ik wakker en zag mijn geliefde schaars gekleed voor het raam staan. Iets op de gracht had haar aandacht getrokken. Gekijf. Terwijl ik langzaam wakker werd, drongen schelle meisjesklanken de slaapkamer binnen.

‘Er wordt iemand in elkaar gemept’, stelde A. verontwaardigd vast. Met een ferme duw opende zij het raam en begon heel hard ‘Hé!’ te roepen afgewisseld met ‘kappen nou!’. Zo waren er al met al vier vrouwen door elkaar over de gracht aan het krijsen.

Ik trok mijn badjas aan en brulde ook nog wat de-escalerende kreten over het water, waarop de agressor er genoeg van leek te krijgen. Het dikkige meisje spurtte weg op een omafiets. Ouder dan 18 zal ze niet geweest zijn.

Het slachtoffer kalmeerde geenszins en haar vriendin die het hele gebeuren van een meter of drie had gevolgd, roerde zich nu ook. Van de tirade die volgde, vingen we op dat het dikkerdje een pistool tegen haar kop zou krijgen (focking dit focking dat, tering zus en tering zo). Er was iets met een jas van €300 en andere vileine zaken die de ‘bitch’ op haar geweten had. Tijd om de telefoon te pakken en het verhaal nog eens dunnetjes over te doen tegen haar vriend (en dat alles op hetzelfde volume).

Het wicht kon de sympathie en medelijden van mijn lief inmiddels op haar buik schrijven. Ze had dat pak slaag vast verdiend.

En terwijl de rest van de gracht de gordijnen en ramen stijf gesloten hield, probeerden wij in de sponde de nachtrust weer te vinden, maar het duurde nog geruime tijd eer het gekijf was opgelost in het duister.

Waar was Doekle als je hem nodig had?

Schrijver: Harry van Dooren, 5 januari 2008


Geplaatst in de categorie: geweld

2.6 met 11 stemmen 945Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)