Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

La Poche

Als u dit stukje leest, vandaag vrijdag 4 april 2008, ben ik op weg naar Zuid-Frankrijk, om precies te zijn naar camping La Poche in de omgeving van het pittoreske dorpje Mirmande. Dat ligt in de streek die ook wel La Drôme wordt genoemd, befaamd om de prachtige landschappen, de vriendelijke bevolking én de heerlijke Côtes du Rhône-wijnen. Dit alles op slechts zo’n twintig kilometers van de Route du Soleil.

In La Drôme doemt na elke bocht weer een adembenemend schouwspel op van geurig bloeiende lavendelvelden of uitdagend geel schitterende zonnebloemen. Van rustig voortkabbelende beekjes en verstilde dorpjes waar de tijd niet alleen lijkt stil te staan, maar waar de klok van de dorpskerk al eeuwen niet meer loopt en niemand die het erg vindt. En in het oosten altijd de bergen, Les pré Alpes du Sud, soms omfloerst door nevel, soms scherp afgetekend tegen een strak blauwe hemel. Het is allemaal nog te vinden in de omgeving van camping La Poche.

U merkt het, als u iemand zoekt voor een ronkende foldertekst over het departement La Drôme in het algemeen en over de omgeving van Mirmande in het bijzonder, dan stel ik mij geheel belangeloos beschikbaar. Een loflied op het restaurant van Eric in het aloude dorpje Marsanne, een ode aan het kunstenaarsstadje Dieulifit, of een pleidooi voor een bezoek aan Montélimar, één mailtje is genoeg! O ja, La Drôme is veel minder toeristisch dan de Ardèche!

In een eerdere column heb ik wel eens geschreven over La Poche, zoals vorig jaar, toen brutale vossen voor nogal wat onrust zorgden. Deze winter zijn, zo begreep ik van campingbaas Jean, de wilde zwijnen behoorlijk bezig geweest. Of er veel discussie is geweest over het houden van een ‘drukjacht’ weet ik niet, maar ik heb het vermoeden dat ze zich daar in Frankrijk minder ‘druk’ om maken, La Drôme is de Veluwe niet! En verder hebben ze daar geen Gekke Geert met zijn flutfilmpje, maar wél Sarko en zijn reallifesoap!

U begrijpt het al, ik heb mijn hart verpand aan Frankrijk, aan het departement La Drôme en aan onze fantastische stek op camping La Poche. Ik heb alleen nog een groot probleem en dat is de naam van deze camping, La Poche. Ik wil straks proberen om onze campingbaas Jean te bewegen om de camping een andere naam te geven. Want op de één of andere manier krijg ik daar toch telkens weer associaties met Gekke Geert… La Poche betekent in gewoon Nederlands: Zák!

Schrijver: Watze Elgersma, 4 april 2008


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.4 met 5 stemmen 528Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
geert kruideren
Datum:
4 april 2008
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
Wat dacht je van 'La Pochette'?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)