Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Timemanagement

Met een baan en een eigen bedrijf heb ik het meestal druk. Vooral nu het met mijn bedrijf steeds beter gaat. De hoeveelheid tijd in een dag blijft hetzelfde, dus als je meer te doen hebt, dan moet je ergens op bezuinigen.

Soms betekent dat gewoon dat je minder tijd verspilt aan televisie kijken en lezen van artikelen in kranten en tijdschriften die best leuk zijn, maar eigenlijk niet zo heel interessant. Maar veel bezuinigingen zijn minder goed: minder slapen, minder zomaar in de zon zitten om op te laden, minder fictie lezen (geen, in feite), minder spullen opbergen (niet zo handig als je organizer bent en mensen juist vertelt hoe belangrijk dat is).

Er zijn ook twijfelgevallen: niet meer elke dag een betaalde krant, maar alleen in het weekend. Jammer misschien, maar dat kan ook wel een goed besluit zijn, zeker met al die gratis kranten van tegenwoordig. Multitasken ben ik meestal niet voor, maar sommige dingen gaan prima samen: lamineren en tegelijkertijd strijken of folders printen tijdens het koken. Misschien is dat gewoon efficiënt met je tijd omgaan.

En dan is er nog columns schrijven in de trein. Kortere columns. In welke categorie die valt, is aan jullie.

Schrijver: Yvonne de Bruin, 26 juni 2008


Geplaatst in de categorie: tijd

1.9 met 9 stemmen 455Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)