Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Retour

Jawel, ik ben weer terug in Nederland en ik geef toe dat valt niet mee. Goed, het weerzien met kinderen en kleinkinderen was geweldig – ‘kinderarbeider’ Simon heeft prima voor de tuin gezorgd, geen onkruid te bekennen – maar lieve mensen wat is het hier koud en regenachtig. Ik heb vijf weken lang in een korte broek rondgelopen en nu moet ik ineens weer allerlei lichaamsbedekkende kleding aan, brrr!

Maar dat is niet het enige, ze hebben de boel hier tijdens mijn afwezigheid toch behoorlijk laten versloffen. Bij ons in de Betuwe laat iemand een varaan ontsnappen – dat is nog tot daaraan toe – maar voordat ze dat commercieel en publicitair een beetje kunnen uitbuiten, heeft een overijverige figuur dat beest alweer gevangen en weg is de landelijke aandacht. Dat wordt weer wachten tot Appelpop en Fruitcorso, komt dat zien!!!

Natuurlijk moest ik mij wel even op de hoogte stellen van hetgeen ik in de afgelopen vijf weken heb gemist. Ik heb echt al die tijd geen krant gezien – nee, ook geen Telegraaf – en ook niet gemist. Maar als met terugwerkende kracht lees dat IJzeren Rita ruzie heeft gekregen met Ed Sinke en dan krijg ik het onvervalste Franse ‘déjà vu-gevoel’ over het gedoe destijds bij de LPF, maar geen columnist die er op deze site aandacht aan heeft geschonken.

Wel een wazig stukje met als titel ‘Altoos noodweer’ van ene Marco van Woerden, maar om dat nu onder de categorie Column te plaatsen… de webredactie is duidelijk met vakantie! Verder natuurlijk de onvermijdelijke columns over het EK, maar ook een prima column van Frank (Nuanceman). Volgens mij zit in de reclames op de Franse televisie veel meer humor dan bij ons. Tussen het voetballen door heb ik daar vaak hartelijk om kunnen lachen.

Overigens heb ik nog nooit eerder zo hard gewerkt om een beetje bruin te worden: bij 35 graden een gegalvaniseerd abri de jardin (tuinhuisje) in elkaar schroeven, dan komt er vanzelf wel kleur op je lijf. Ja, ik heb hard gewerkt in mijn vakantie, getimmerd, gezaagd, geschroefd, geboord, dat het een lieve lust was. Maar nu staat onze Franse residentie er piekfijn bij, inderdaad met een schuurtje om de rommel in op te bergen.

Want opruimen moet, nou ja, dat moet dus vooral van Yvonne, die de mensheid wel erg hardnekkig wil opvoeden met haar opruimcolums. Ik vraag mij af of zij ook over andere onderwerpen zo opgeruimd kan schrijven, ik vrees van niet, het zal wel een soort beroepsdeformatie zijn. Daar heeft iedereen blijkbaar last van, want op bijna elke winkelruit staat groot aangekondigd:

OPRUIMING!

Schrijver: Watze Elgersma, 18 juli 2008


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.1 met 15 stemmen 482Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
geert kruideren
Datum:
23 juli 2008
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
Uit de bezemkast, Harry?
Naam:
Harry van Dooren
Datum:
21 juli 2008
Nou Geert, je bakt het wel erg bruin! Misschien moeten we Yvonne uitdagen het leven wat ruimer te zien dan een systeem van vakjes en laatjes waarin je gevoelens en andere belangrijke zaken voor de buitenwereld weg kan stoppen.
Kom op Yvonne, het is tijd om uit de kast te komen.
Naam:
geert kruideren
Datum:
18 juli 2008
Yvonne de Bruin opruimen?
Opgeruimd staat netjes!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)