Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vallen en opstaan

Wouter Bos is opgestaan!

Was Woutertje weinige maanden geleden nog de risee van het Binnenhof, nu is hij politicus van het jaar.
De PvdA had bijna geen zetel over in de peilingen, Balkenende en Verhagen jongleerden met hem als een goedkope jojo van Bart Smit. Dankzij de financiële crisis is Wouter bezig met een ongekende comeback.

Raar: ik vond Wouter aandoenlijker als underdog dan als lachende topdog in die malle tenenkrommende verkiezings-tv-show van de beste politicus van het jaar 2008.

Ron Jans werd enige maanden geleden als topcoach gevierd: zijn gedecimeerde ploeg uit Groningen stond vóór de wedstrijd tegen Willen II virtueel bovenaan in de topliga van het betaalde voetbal. Maar na die ongelukkige sneeuwmatch ging het bergafwaarts en zijn de ‘Groningers’ in een vrije val geraakt richting de kelder van de eredivisie.
Spelers haken demonstratief af en alom wordt getwijfeld of Jans de zaken onder controle houdt, zeker als de Euroborg-bespelers binnenkort zouden verliezen van hun Noordelijke concurrenten uit Heerenveen.

Niet raar: ik vond Ron als topdog een prettiger indruk maken dan als underdog.

Het kan niet zo zijn dat Bos en Jans een paar maanden geleden een betere politicus of trainer waren dan nu. Kennelijk zijn omstandigheden én de overdreven reacties van de omgeving inclusief de media meer bepalend dan hun capaciteiten.

Het toeval speelt in hun (beroeps)leven een grote rol: zal dat ook voor mij en jou ook gelden?

Schrijver: Dagschrijver, 17 december 2008


Geplaatst in de categorie: filosofie

3.8 met 13 stemmen 478Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)