Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Partijlidmaatschap opzeggen

Van der Laan, kersverse minister, heeft nooit overwogen zijn lidmaatschap op te zeggen. Althans, die vraag ontweek hij afgelopen zondag in Buitenhof. En terecht. Het journaille begrijpt zoiets zo makkelijk verkeerd.

Ieder weldenkend lid van elke politieke partij die wel eens in de regering zit of heeft gezeten, overweegt zo nu en dan zijn lidmaatschap op te zeggen. Velen doen het niet. Te veel wel.
Ik heb het dan ook regelmatig overwogen. Soms omdat ik meende dat mensen mij een hak zetten, die ik helemaal niet verdiend had. Tot op heden weet ik niet, of ik die mensen daarmee onrecht doe. Ik heb het namelijk nooit tot op de bodem uitgezocht. Ik heb slechts besloten, dat ik mijn lidmaatschap nooit vanwege zulke kleine denkers op zou zeggen.

Ook overweeg ik regelmatig mijn lidmaatschap op te zeggen, omdat politici in Den Haag of in het stadhuis besluiten nemen, waar ik niet achter kan staan. Maar ook dan kan ik beter opposant binnen de partij zijn, dan een buitenstaander of zelfs lid van een oppositiepartij zoals de SP of GroenLinks. Daar heb je uiteraard helemaal geen invloed op het kabinetsbeleid.

Als ik echter Klaas de Vries zie ronddolen in de Eerste Kamer en de druk op een onderzoek langzaam zie opvoeren, dan weet ik dat ik toch goed zit. Er zijn steeds weer mensen in de partij, waar ik achter kan staan. Als ik mijn lidmaatschap heb opgezegd, kan ik niet meer achter die mensen staan.
Daarom een oproep aan een ieder die zijn lidmaatschap wil opzeggen: doe het nooit omdat je het oneens bent met je eigen partij. Blijf juist dan lid…

Schrijver: Jan R. Lunsing, 5 februari 2009


Geplaatst in de categorie: politiek

2.6 met 7 stemmen 261Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)