Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De braafste agentjes van het korps

Afgelopen vrijdag zat ik in de laatste bus vanaf Utrecht CS, die op het punt van vertrekken stond. Er kwam een vrouw aangerend. Zij vroeg aan de chauffeur hoe lang ze nog had om een toilet te zoeken. De chauffeur gaf aan dat hij 1 minuut later zou moeten vertrekken. Omdat het donker was en in de verste verte geen geopend toilet te bekennen was zei de chauffeur dat de vrouw wel even snel tegen de bus mocht plassen.

Na haar schaamte te hebben overwonnen deed zij dat en alsof het van te voren was afgesproken kwam er plotseling een politieauto aan. De agenten, twee jonge knaapjes die vermoedelijk net klaar waren met hun opleiding, sprongen met een zaklamp uit de auto en bekeurden de vrouw wegens wildplassen.
De passagiers en de chauffeur van de bus kwamen in opstand tegen het “braafste jongetje van de klas” gedrag van de beide dienders. Had de vrouw het in haar broek moeten doen? Of had ze braaf een toilet moeten zoeken en de laatste bus hierdoor moeten laten wegrijden?
De chauffeur zei: “als er echt tuig in mijn bus zit zijn jullie onbereikbaar en nu een fatsoenlijke vrouw een keertje moet plassen staan jullie meteen voor mijn bus, ga toch je echt werk uitvoeren!”.

Na een felle discussie tussen chauffeur en agenten trok de chauffeur demonstratief 20,- euro uit zijn zak en overhandigde het aan de zojuist bekeurde vrouw; enkele buspassagiers volgden zijn voorbeeld. Ik moet zeggen dat ik de frustratie van de chauffeur over het handelen van de agenten kan begrijpen. Met dit soort acties ondermijnen de agenten hun eigen gezag.

Schrijver: Jaap van der Heijden, 22 juli 2009


Geplaatst in de categorie: verkeer

3.4 met 9 stemmen 427Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Outsider
Datum:
22 juli 2009
Tja, ik heb wel eens aangifte gedaan van diefstal van een autoradio. Dat had ik net zo goed niet kunen doen, want ik heb wel een uur op het buro gezeten en verder nooit weer wat gehoord. Onlangs was er een programma van Peter R. de Vries op tv waarbij met de verborgen camera opnamen waren gemaakt van de aangifte van diefstal van een motor. Ik ga niet in detail treden maar het was ronduit tenenkrommend hoe stom en traag de politie het aanpakte. Op de tv hoor je het ook zo vaak als er weer een of andere diefstal of mishandeling is geweest: "De politie neemt het hoog op." Ja ja, denk ik dan, maar doen jullie ook nog wat?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)