Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Ruby Wax goes Dutch

Met verbazing kijk ik opzij. Hoe is het mogelijk. Hij doet niet eens zijn best om zijn lach te verbijten, hij schatert het zelfs uit, de man die regelmatig met irritatie spreekt over ‘’vrouwen met een grote …*+*&&##.. (piep) en op gezette tijden moppert over ‘Opzij-taal’.

Nee, dan nu. Ruby, kennelijk weer terug van weg geweest, doet de ene niets ontziende, confronterende, soms uiterst banale uitspraak na de andere, en meneertje T. buldert van het lachen.
Ze is ook zo adrem, zegt hij smullend, ´wat een vaart, zo maken we nog eens kennis met Georgina Verbaan’’ blikt hij me vrolijk aan.
Er klinkt zelfs lichte bewondering door in zijn stem. ‘Dit lukt geen enkele sukkelige interviewer van RTL of SBS 6 (de z van zes met nadruk uitgesproken en de sssssklank aanhoudend om zijn minachting te benadrukken).
Ik zit naast mijn meneertje T. op onze bank (ja, ik heb mijn eigen Cor van der Laak thuis) en ik ben sprakeloos.

Ruby Wax, de pittige brunette met de kaaklijn van een pitbull. Ruby, de vrouw met de opvallende gulzige mond, nadrukkelijk witte tanden en lichtjes in haar ogen kortom met haar ondeugende smoel, laat mijn T. voluit lachen. Ruby is de vrouw met notabene de allergrootste bek. Wat zeg ik, de brutaalste mannen-en -vrouwen-onderuithalende-dame die ik ken.

Ik geef het toe, in eerste instantie keek ik gewapend met scepsis en mijn aannames (ja mensen ik zit er vol mee) maar constateerde al snel een beetje verheugd: Ze heeft het nog.
Ze heeft nog steeds hetzelfde temperament en de razendsnelle botte bijlopmerkingen van vroeger.
Ze heeft nog steeds de gave mensen die ze interviewt, beter gezegd waar ze ‘’een tijdje mee optrekt’’, te ontregelen als geen ander en ze hierdoor intimiteiten te ontlokken waarbij haar ontwapenende aanwezigheid de doorslag geeft.

Ruby neemt ons namelijk ook in vertrouwen. Ze vertelt de meest openhartige privézaken en laat zogenaamd in het midden, wat waar is en wat niet.
Hierdoor neemt de geïnterviewde ook steeds meer risico’s, misschien aangespoord door de gedachte: alles voor de humor en voor onderhoudende teevee. (ik pik er wellicht een graantje van mee, de mensen thuis hebben toch geen idee) Zoiets.

Ruby Wax, die diva Madonna zelfs even uit haar evenwicht wist te brengen en spontaan, met de nadruk op spontaan, kon laten giechelen, gaat dus nu een tijdje onze ‘’celebraties’’ en de mensen in Nederland overrompelen.
We zullen zien.

Schrijver: Mohair
Inzender: Monique Louis, 4 december 2009


Geplaatst in de categorie: humor

2.5 met 2 stemmen 334Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)