Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Discrimineer je mee?

Ongeoorloofd onderscheid maken tussen groepen. Vroeger was dat not done maar nu dreigt het een gezelschapsspel te worden. Doe je er niet aan mee dan ben je niet in, lig je eruit, durf je geen stelling te nemen, ben je een watje.

Moslims waren al een tijdje vogelvrij. Een beetje moslim moet haast wel een neef hebben die het leuk vindt om met een bom in zijn rugzak rond te lopen. Of zal wel elke week op zijn balkonnetje een schaap kelen.
Dat dankzij Arabische invloeden en moslimcultuur ons continent al eeuwenlang ook verrijkt is, daar hoor je niemand over.

Evenzeer is het mode in bepaalde kringen om af te geven op de PVV. De aanhang is conservatief, reactionair, crimineel, racistisch en dom. Maar dat er vele slimme en praktische Nederlanders die wars zijn van ouderwetse politieke spelletjes tot hun stemvolk behoren, is een boodschap die slecht valt bij de linkse elite.

Dan is er de hetze tegen babyboomers. Iedereen die geboren is in de periode 1945-1955 mag, nee moet gediscrimineerd worden. Hun huizen stegen in waarde zonder dat ze er iets voor hoefden te doen. Ze gaan lekker met dure vakanties terwijl wij voor hun pensioen moeten bikkelen. En by the way zitten ze op de functie die ik ambieer waardoor ik geen promotie kan maken dus opzouten die hap.
Dat ze in plaats van de wereld rondreisden hun geld spaarden waardoor hun kinderen konden studeren en backpacken naar Australië of Thailand, dat ze overwerkten op de gekste tijden ook toen de vijfdaagse werkweek nog niet was ingevoerd – nee, daar hebben we het liever niet over.

O ja...laten we ook niet vergeten de trend om tegen mensen te zijn die nergens aan mee doen. Je hoort naar ‘Boer zoekt vrouw’ te kijken, anders ben je arrogant en onttrek je je aan het gesprek in de kantine over wat iedereen op de tv zag. En je mag niet niet vliegen omdat je het milieu wilt sparen. Als je niet vliegt heb je vliegangst dus ben je een schijtebroek en een loser. Kom op mensen, leuk ongedwongen meedoen hoor, anders ben je saai.
Dat veel groepscultuurgedoe wordt ingegeven door leukerds die er belang bij hebben om er geen eigen karakter op na te houden, wordt gemakshalve weggemoffeld.


Zie ook: http://www.gedichten.nl/Knottnerus

Schrijver: George Knottnerus, 28 januari 2011


Geplaatst in de categorie: discriminatie

4.1 met 12 stemmen 307Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
28 januari 2011
Hoi, ik ben een babyboomer. Altijd hard gewerkt, modaal, op weg naar een verdiend pensioen. Hedgefunds, bedrijf naar de filistijnen, doorstart en alle ouderen weggebonjourd.
Ik vind hoofddoeken lelijk maar dat had ik al met het regenkapje van mijn moeder. Getrouwd geweest met iemand die het voetbalstadion van Santiago indertijd van de binnenkant heeft bekeken. Heb haar thuisland mogen bezoeken, de vriendelijkste mensen wonen op de 'campo', ik haat boeren die vrouwen zoeken. Multiculti, strijkstokken, ik speel geen viool.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)