Inloggen
In de loop van 2020 wordt de site Nederlands.nl (incl. de bijbehorende domeinnamen) ter overname aangeboden door de eigenaar/hoofdredacteur, die in maart 2020 de mooie leeftijd van 77 jaar bereikt en graag de site ter overname aanbiedt aan een persoon, bedrijf of instelling, die de site verder wil uitbouwen.

Men kan met hem hierover in overleg treden via mostertman@nederlands.nl

tabblad: dagcolumn

< vorige | alles | volgende >

dagcolumn (nr. 1370):

Ajax wordt kampioen!

Gelukkig heeft FC Twente de beker. Ik zou het verschrikkelijk vinden als de sympathieke club uit het oosten van het land dit jaar zonder prijs het seizoen zou beëindigen.

Hoe ik weet dat Ajax kampioen wordt? Zijn ze beter? Heeft Frank de Boer nu de juiste opstelling gevonden? Vergist Preud’homme zich alsnog? Nee. Twente zegt het zelf. Of eigenlijk – sinds 1974 zingen ze het al: ‘eenmaal zullen we de kampioenen zijn, FC Twente, FC Twente, eenmaal zullen wij de kampioenen zijn en daar kan niemand in de wereld iets aan doen’. Ze hebben het zeer vasthoudend gezongen en werden vorig jaar kampioen. Prachtig! Meer dan 25 jaar een lied zingen en het komt uit!

Dat gaan ze natuurlijk niet een jaar later verpesten door tweemaal kampioen te worden. Daar is die club veel te serieus voor. Daar kan niemand in de wereld iets aan doen.

Dus Ajax wordt kampioen. Janssen oefende al tijdens de bekerfinale, handig wegdraaien van een aanvaller, zodat die een vrije schietkans kreeg. Het lukte. Twente kwam achter. Het moet u niet verbazen dat Janssen en zijn ploeggenoten vrij doorgang bieden aan Ajacieden komende zondag. En dan gaan ze het niet meer rechtzetten.

Wel jammer voor Ajax. Dat ze zo kampioen moeten worden.

Schrijver: Jan R. Lunsing, 12 mei. 2011


Geplaatst in de categorie: sport

3,0 met 8 stemmen 1.413Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)