Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vlaams sletje

Het meisje vond van zichzelf dat ze het goed gedaan had. Zoals ze het in haar stoutste dromen voorgesteld had, zo was het ook gegaan. Ze keek recht in m’n ogen en zei dat ze van me hield, in het Engels nog wel, omdat Engels de taal van Shakespeare is en Shakespeare wel wat van dramatische liefde kende.
Ze vroeg drie keer wat ik zou doen als haar huis leeg was. Ik begreep niet wat ze bedoelde. Volgens mij woonde ze nog bij haar ouders, ze was tenslotte nog maar 17. Wat zou zij moeten doen met een eigen huis?

De derde keer dat ze het vroeg, verhief ze haar stem en begon ze met haar armen te gesticuleren. Of ik haar zou missen, probeerde ze dan. Ik antwoordde niet. Dat werkte alleen maar als een rode lap op een stier. Come and get me, begon ze platvloers. Niet opnieuw, Iris, dacht ik, alstublieft niet opnieuw.
En dan aandringen: ‘Would you? Would you?’. Ik reageerde niet. Drie minuten duurde het. Voor publiek dan nog. Dat vond ze nog het beste van allemaal. De eerste keer voor een volle zaal. ‘Bomste vol,’ zei ze, alsof iedereen voor haar gekomen was. Daarna volgden de tranen, de ontgoocheling, het besef dat ze afgegaan was voor heel België, Europa en de rest van de wereld. En dat het enige publiek waarvoor ze ooit nog zou optreden, uit niet meer dan genegen familieleden en drie sympathisanten zou bestaan.

Toen kon ik me niet meer bedwingen.

Ja, je bent afgegaan, riep ik. En nog geen klein beetje. Uw vertoning was saai, uw gezang vals en uw uitstraling in België gebleven. Is dat het beeld dat je van ons land de wereld wilde insturen? Moest jij écht onze beste zangeres van het moment voorstellen?
Ik had het al door toen je het podium kwam op gelopen. Kort kleedje tot boven de knie. Dat voorspelt nooit veel goeds. Dient altijd om de aandacht af te wenden. En zeker bij u. Een slet ben je. Net zoals al die andere sletten uit Estland, Letland en Oekraïne. Maar zij krijgen tenminste stemmen. Echt waar, ik ben beschaamd in uw plaats voor uw zielige vertoning. Ze hadden u naar Bakkes Toe moeten sturen in plaats van naar Bakoe. En ondertussen heel uw huis leeghalen.

Schrijver: Johan De Smet, 27 mei 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.9 met 38 stemmen 421Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Herman
Datum:
29 mei 2012
O lieve kleinzerigen, Herman Brusselmans zou eens goed in zijn vuistje lachen.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
29 mei 2012
Email:
moi636yahoo.com
Op deze site worden vrouwen om de haverklap weggezet als hoeren, ik lees genoeg reacties, verhalen enz. waar niemand om maalt, dus vind de reactie op de schrijver enigszins overdreven. Bijna al zijn columns zijn top, ik weet zeker dat het humoristisch bedoeld is, deze column haalt dat niveau niet, maar voor mij maakt dat niet uit.
En het klopt: zowel zij als de Nederlandse zongen ronduit vals.
Ik kijk uit naar je volgende inzending.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
27 mei 2012
De reactie van Iris is de enig juiste en daar sluit ik me graag bij aan, want een serieuze kandidaat een sletje noemen, is ver beneden de maat, want door zo te reageren degradeer je jezelf!
Trouwens, 'Indiaanse kakelhen' is al net zo denigrerend.
Naam:
Ann
Datum:
27 mei 2012
Het jonge meisje eindigde voorlaatste in de halve finale. Zegt genoeg, zeker?
Naam:
J.de Groot
Datum:
27 mei 2012
Email:
joke190411telfort.nl
Au-au...au.
Naam:
Iris Van de Casteele
Datum:
27 mei 2012
Schandalig hoe een jong meisje hier ten voeten uit verlaagd wordt tot de allerergste soort. In één woord: afschuwelijk.
Het jonge meisje wordt werkelijk door het slijk getrokken, en dan nog wel door een "kerel" die aandacht tracht te trekken door zijn eigen vuilnisbakken te vullen. Iemand openbaar verlagen, en tot in de ziel vernederen, getuigt van het allerlaagste allooi. Er zit niet de minste innerlijke noch uiterlijke waarde in deze column. Dat zoiets op nederlands.nl mag verschijnen vind ik het toppunt van slechte smaak. Geen wonder dat ernstige inzenders, en ernstige lezers, het beetje bij beetje voor gezien houden.
Naam:
Urbanus
Datum:
27 mei 2012
Onbarmhartige eenmansjury, maar laat die Indiaanse kakelhen die Nederland vertegenwoordigde haar dan troosten. Een gedeeld leeg huis is een gezellig huis.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)