Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Geweeklaag

We zijn een volk van klagers. Over ons loon, het lawaai van de buren, de zomer die niet blijft duren. Nooit zijn we tevreden, nooit gaan we languit liggen in het gras en roepen we: ik kan niet gelukkiger zijn. Altijd is er wel ergens een zwarte vlek die ons leven verziekt.

Het meest klagen wij over ons werk. Want als we zouden mogen kiezen: we zouden liever niet werken. Elke dag die routine waar niemand beter van wordt, dat gebuzzzz om halfzeven, de file naar het werk, de collega’s die je liever nooit was tegengekomen, de verlepte boterhammen, de computer die raar doet, het aftellen van de uren. En dat allemaal voor een appel en een ei, op het einde van een veel te lange maand.
Liefst zouden we met pensioen gaan nog voor we één dag gewerkt hebben. Op kosten van de Staat, die ook al nergens goed voor is.

Ik begrijp dus niet waarom de werknemers van Ford Genk moeilijk doen omdat ze in 2014 allemaal ontslagen worden als de fabriek sluit. Gedaan met de sleur, de saaie uren aan de lopende band, de, de kromgetrokken rug, de olie onder hun nagels, het geroddel in de toiletten. Nooit meer tegen hun zin opstaan, elke dag een nieuwe dag, zonder zorgen. En nog durven klagen.

Schrijver: Johan De Smet, 28 okt. 2012


Geplaatst in de categorie: werk

4,3 met 25 stemmen 403Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Pieternel
Datum:
29 okt. 2012
Helemaal mee eens Monique.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
28 okt. 2012
Email:
moi636yahoo.com
Het is omdat je steeds net op dat randje zit; jij durft op deze manier te schrijven en zo hoort zwarte humor ook te zijn. Zonder twijfel de beste columnschrijver!
Naam:
J.de Groot
Datum:
28 okt. 2012
Email:
joke190411hotmail.com
ja zo is dat, Ford er mee,
wegwezen allemaal, laat ze een baan gaan zoeken!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)