Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Onkruid

Het moet maar eens gezegd worden. Het BN’er onkruid woekert de laatste jaren ongeremd voort en vervuilt de hele omgeving waar het opduikt en opduiken doet het overal. Een afdoende pesticide schijnt nog niet ontwikkeld te zijn zodat BN'ers te pas en te onpas al hun dagelijkse beslommeringen over ons kunnen uitstorten. Alle bewegingen op hun modderige levenspad worden uitvergroot tot enorme proporties van een zodanig gewicht dat ze zelf gaan geloven dat het er allemaal zeer toe doet. Wie heeft vandaag weer een deukje in het liefdesleven opgelopen, wie heeft gisteren z’n nagel gescheurd en natuurlijk het allermooiste wie krijgen er binnenkort een baby en hoe enorm gelukkig zijn ze daar wel niet mee en kijkt u gerust vast even in de pas ingerichte babykamer. Fantastisch hè..blauw...ja het wordt een jongen. Kijk maar hier zijn de echo foto’s.

Vroeger was het redelijk overzichtig. Je had Mies Bouwman, Willem Duys, Johnny en Rijk en Imca Marina. En die stelden zich niet aan. Die bleven bij hun leest. Tegenwoordig flitsen ze echter massaal en in een wirwar aan programma’s over je TV scherm en elke dag lijkt hun aantal behoorlijk toe te nemen. Veel BN’ers komen mij dan ook zeer onbekend voor maar dat ligt aan mij uiteraard.

Ach ik ben natuurlijk hartstikke jaloers zult u zeggen. Het is de kift. Zelf nooit iets spraakmakends neergezet of meegemaakt en nu een beetje afgeven op die hardwerkende BN’ers die het allemaal wel gemaakt hebben. Ongetwijfeld zit daar een kern van waarheid in maar toch blijf ik me mateloos ergeren aan al dat uiterlijke vertoon van die alleskunners.

Als ik een zwembad zie waar een stelletje debielen als zakken aardappelen naar beneden vallen dan denk ik trek de stop uit het bad en laat ze beoordeeld worden op het geluid dat ze maken als ze van de betonnen zwembadbodem omhoog stuiteren. Voor het bungeejumpen binnen de poolcirkel heb ik een vergelijkbaar scenario in gedachten. Tijdens het spastisch uit de maat gaten in de lucht slaan, staande voor een zichzelf niet respecterend gerenommeerd orkest, heb ik stilletjes de hoop dat op een zeker moment een tot wanhoop gedreven ‘eerste viool´ de dure Stradivarius op zo’n, wederom uit de maat, opgeblazen heen en weer wiegend BN’erhoofd tot brandhout zal slaan. Dat is pas televisie.

Ja ik ben zeer goed op de hoogte dat merkt u wel. Ik kijk uiteraard uitsluitend om me, als een vorm van ontspanning, lekker te ergeren dat snapt u toch wel. Sms’en doe ik uiteraard nooit. Dat is toch zo’n schaamteloos en ongeneerd bedelgedrag. Het kijkerspubliek heeft ook recht om hun stem te laten gelden zeggen ze. Ze bedoelen dat het kijkerspubliek, onder het mom van stemmen, ook een duit in het zakje mag doen. Maar ja dat schijnt te moeten anders kunnen ze die dure hoogstaande programma’s niet op de buis brengen. Het principe ‘de vervuiler betaalt’ gaat hier niet op nee de sms’er betaalt en de vervuiler vult z’n diepe gestoffeerde zakken.

Zo dat lucht op. Het moest maar eens gezegd worden. En nu even kijken wat er vanavond weer te genieten valt op de TV.

Schrijver: Nico Noorman, 5 december 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 1 stemmen 245Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)