Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Eat your heart out

Met het verliezen van onze staart kregen sommigen het stuitende verlangen om de hond zuiverder op het baasje te laten lijken. Mogen ze soms blij zijn om naast ons te lopen?
Nemen een dier in huis tegen ongewenst gespuis of misschien uit eenzaamheid...dan ook niet zeiken over je vloerkleed...en hij maar kwispelen zeker, door zijn beste vriend doodgetrapt. Nee, wij lusten geen hond, alleen rauw zeker...

slaat de natuur terug, in modderfiguren, we lijken...als big brothers de godganse dag in dag uit naar Bokito's kijken. Om je één te voelen met de natuur, gaat de tv uit...kan geen aap meer zien. Gevangen in een flits, arme donders.
"Dat wilde heeft ie van mij hoor" ...wie zou daar nou niet gallisch van worden? Willen een tijger als een maatje te groot, maar waar je altijd op kan rekenen...eat your heart out.
En wedden dat over de rug van het edele paard, ons kruis al eeuwen gedragen werd en nog...

zijn er miereneukers, wat je van ver haalt is...lekker dan! De nieuwste Amerikaanse trend komt als hip huisdiertje van een uitgebroed eitje en reeds, de kleine mier is óns straks de baas.

Alleen de mensch kan zo'n boerenbonte bende uit ellende maken; als het beestje maar een naam heeft, is het geen status maar een armzalig gezicht, zo'n doodgeknuppeld warm lijkje
om die kouwe kaknek gedrapeerd

en het enige wat de mens van dieren onderscheidt, is dat wij denken menselijk te zijn.

Schrijver: Monique Methorst, 20 februari 2013


Geplaatst in de categorie: dieren

4.6 met 8 stemmen 364Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
George
Datum:
21 februari 2013
Ja, elk pleidooi voor monddode dieren die worden mishandeld is nodig. Laatste zin, cynisch maar helaas ozo raak. Gelukkig zijn er ook dierentuinen die dieren met alle respect behandelen en van waaruit kwetsbare diersoorten weer kunnen worden beschermd en uitgezet.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
20 februari 2013
Email:
moi636yahoo.com
Bedankt voor alle reacties! Er was nog zoveel meer, maar ik denk dat ik zo meer kans maak om mensen stil te laten staan bij dierenmishandeling. Bij het zoeken naar een geschikte foto heb ik dingen gezien, daar zijn geen woorden voor, die zal ik mij nog lang herinneren.
Sinds ik weer het nieuws volg, lees ik die berichten ook.
Mobar, ik word er misselijk van, het zijn geen mensen maar monsters.
Naam:
Monique
Datum:
20 februari 2013
Email:
xmoniquex6hotmail.com
Goed zo Monique, ik denk het en jij verwoordt het zo goed! Laat onze natuur de natuur in alle vrijheid, de mens vernietigt alles wat hij tegen komt...maar laat de dieren met rust...
Naam:
mobar
Datum:
20 februari 2013
Ik zag bij Ivo Niehe op de kijkbuis een item over een leeuwen-knuffel-fluisteraar in Zuid Afrika, heel indrukwekkend, maar op internet kwam er een bericht, over een circustijger die zijn dompteur in Mexico had doodgebeten, tijdens de wilde dierenshow.
Als ik in Artis ben, denk ik dikwijls, waarom laten we die dieren niet vrij, ik zie mezelf ook niet achter de tralies zitten, of op de prairie grazen. De mens is een dubbeldier, en dieren zijn vaak heel menselijk.
Graag las ik jouw kritische aantekeningen over de mensen – dieren maatschappij.
Naam:
Irmlinda
Datum:
20 februari 2013
Email:
irmart140xs4all.nl
De mens is zijn ergste vijand... Zowel voor het dier als voor zichzelf.
Raak en origineel geschreven Monique!
Naam:
J.de Groot
Datum:
20 februari 2013
Email:
190411hotmail.com
WAUW...ggggrrr...woef...miauw!
Goed geschreven van jou!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)