Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Wat mankeert ons...

Flying high and die harder dan U hebberig kan, zijn dat Uw stoutste natte jongensdroom uit komt... op 4 miljard euro, met supersonische snelheid is het Gone with the wind. Wat wil je later worden, knul? Een joekel van een leugenaar om met treintjes en vliegtuigjes te kunnen blijven spelen. Gratis met de taxi onder den luie reet langs het gepeupel sjezen. Hadden ze maar een vak moeten leren...dat wordt dus lopen naar de maan!

Snoepreisjes exclusief slap geouwehaai; nergens borrelen gehaaide ideeën beter dan op golven van verontwaardiging, van achteren door de bank van een limo genomen besluit, of tijdens het zondagse ritje op een te dure motor naar leeftijd... het kan niet op, druk met leven en hoe...zo is er plek zat, weer een Down terug naar af.

Het zal ze aan die stinkend rijke reet roesten allemaal, als zij maar op tijd komen om te werken aan een niet te zuinig gebrek aan menselijkheid. Alsof er een rode loper zo soepel mogelijk uitgelegd moet worden en dan wilt U bezuinigen op het vervoer van verstandelijk en lichamelijk gehandicapten? Wat dacht U van een compleet verzorgde carpooling, te beginnen daar in Den Haag, een beetje inventiever graag en laten we het dan meteen maar een tegenprestatie noemen.

Een wereld van verschil? Koninklijke kletskoek; liften al generaties mee, ontastbaar van huis uit en wij maar wuiven naar wat het ook mag kosten allemaal, laat zij maar schuiven...
Ga wat nuttigs doen, zorg ervoor dat Nederland niet langer armoedig wordt gemaakt door het toejuichen van die onvoorstelbare bewegingsvrijheid terwijl leven met een handicap vooral niets mag kosten aan moeite en geld, waarom wordt uitgerekend die groep nog verder beperkt, gedoemd tot wegsuffen? Volkomen afhankelijk van ons en wie zijn wij dan om ook maar één Euro te willen bezuinigen op de Gehandicaptenzorg? Waardeloos.

Schrijver: Monique Methorst, 26 juni 2013


Geplaatst in de categorie: politiek

3.8 met 10 stemmen 259Er zijn 8 reacties op deze inzending:

Naam:
Franciscus Borst
Datum:
4 juli 2013
Email:
franciscusborsthotmail.nl
Staat als een huis! Dit is een Status Quo. ;)
En het zijn niet alleen de gehandicapten maar ook de bejaarden, ach eigenlijk zijn we allemaal de ***. En je bent een kanjer in schrijven hoor, vind ik.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
27 juni 2013
Niemand is natuurlijk voor wantoestanden. Koninklijk Huis vind ik beslist uit de tijd. Maar meerderheid wil dit. Vergelijken met trieste zaken door onredeijk politiek beleid, ligt echter wel voor de hand. Omdat daar vooral door 'ons' direct gekozenen verantwoordelijk voor zijn. Laatste alinea vind ik meest sterk. Balans tussen poetische taal en klip en klare stellingname, blijft boeiend.
Naam:
Hendrik
Datum:
26 juni 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Monique, ik vind het terecht dat je tekeer gaat tegen deze wantoestanden! Het is toch echt onvoorstelbaar dat Willem-Alexander en Maxima in hun rondreizend circus door binnen- en buitenland zoeven - wat gewoon geld slurpt - terwijl de familie van een verpleeghuisbewoner nota bene moet bijbetalen als opa of oma aan de hand van een ziekenverzorgster een luchtje wil scheppen. Ondertussen gaat men onverdroten verder met het JSF-traject, terwijl dààr heel veel geld te halen valt.

Uitstekende column, graag gelezen!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
26 juni 2013
Email:
moi636yahoo.com
Dank voor alle en zo snelle reacties!
Joanan en George: de column gaat vnl over deze regering en het koningshuis, in mijn ogen zijn deze mensen rijk, ze verdienen zat. Maakt mij verder niets uit, maar wél nieuws over declaraties taxiritjes, JSF en Fyra omdat ik de miljarden die dat kost niet kan rijmen met bezuinigingen op de gehandicaptenzorg en dan met name het vervoer.
Naam:
René Turk
Datum:
26 juni 2013
Zeer mooie vondsten!
Naam:
George
Datum:
26 juni 2013
Yep, er is nogal wat populisme en gebrek aan wezenlijke empathie te bespeuren aan gene zijde van de balkenendenorm. De hoogheden doen ook meesterlijk alsof. Maar Joanan heeft ook een punt dat er godzijdank uitzonderingen waren, zijn en zullen zijn.
Naam:
Fred
Datum:
26 juni 2013
Terecht boos...
Naam:
J.de Groot
Datum:
26 juni 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Staat als een huis deze column,
daar mankeert niets aan!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)