Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Dat geloof je toch zelf niet?

Waarom in Hemelsnaam belasten met dit stukje paradijs, het is al een stervensdruk leven als God in de wolken...dus stort Uw (geld)hart bij de Kerk voor Atheïsten uit en er wordt iets aan Verlichting gedaan. Vaste preek op zondag; de bijeenkomstigheid van twijfelgevallen engelen zat, in ieder geval. Eerst maar eens zien en wilt U wel geloven, krijgen we nog meer gedoe. Wat moeten we anders denken van de Grote Ongelovige eigenlijk zegt wat hij niet hebben kan: Komt allen tezamen.

Gezegend door het Lot; dat geloof je toch zelf niet? Snel verdiend met een soos, leeft de kerk weer helemaal op, als een sgod in de roos...high van wierook, tamboerijn erbij en het is weer helemaal hippie, wie had dat nou ooit bedacht...Onze oerbehoefte aan perspectiefloos schijnt dan ook enorm aanwezig te zijn.

Serieus, daar heb ik nou helemaal niets mee. Gelach wat blijft plakken, over eenzaamheid valt altijd te praten natuurlijk. Ik op zoek naar mijn zielsverwant aan kamervragen. Want stelt U toch eens voor, lieve kippige liplezer! Wij worden verwend...neem nou zo'n vent als Hij, niet bestaat... kan je altijd nog kerstmisser vieren op een kruising tussen Home alone en godmaghetweten.

Een ongelooflijke kerk, dat is paradoxaal genoeg, vrij geestig ja. Klein beetje nostalgie, een flinke snuif zout uit de zongedroogde tranen en gemixt met een weinig eigenwaarde, dan krijg je dat. Mensen heilig overtuigd zijn, maar het moet wel uit komen.


* In Engeland schijnt de (voor mij absurd ) Kerk voor Atheïsten druk bezocht te worden.

Schrijver: Monique Methorst, 2 oktober 2013


Geplaatst in de categorie: religie

4.1 met 7 stemmen 238Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
6 oktober 2013
Doordenker Monique!
Maar ja, bij jou is dat altijd zo...
Lezen is een, maar begrijpen wat de schrijver wil vertellen is twee, soms kan dat even duren.
Knap geschreven.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
4 oktober 2013
Tot nadenken stemmend. En in bijzondere stijl opgeschreven, Monique. Overigens, Heilig Overtuigd zijn, leidt wel eens tot droeve conflicten en ellende. Of ben ik weer te somber?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)