Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Whatsapperkutveen

Of wij maar even fatsoenlijk snel dood willen gaan, want de jeugd heeft de toekomst? En is het niet Hyves, wat opeens niet meer kan, dan ben je op z'n minst een zuurstokoude dijk van een madam, want Facebook. Weet U wat pas zuur is? Neuken zonder condoom, daar gingen wij niet dood van.

Zo jongGe piept maar een eind aan je Latijn, op een goeie ouwe fiets geleerd, dag zeggen met je handje tegen oud of het is al eerder gedaan. Zo vindingrijk is het nou ook weer niet om het beste te wensen door een clubbie voor dooie makrelen op te zetten, tevergeefs hengelend naar aandacht. U wilt graag dood? Van het doden niets dan goeds, zo mijn moeder: kind, je bent toch wel verzekerd?

Kom je voor dieren op, komen ze weer met de hippie aan. Mega lijsten aan Vega worden bijgehouden, want bij de konijnen bent U af. En alles is wel. Degelijk het probleem? Dan loop ik nog liever met gebloemd haar, op sandalen te geiten met Green, Peace een deal te sluiten door mijn lachspier, want verrek...wat is er nou spannend aan zo'n incontinente spijkerbroek wat weer nauw aansluit bij de groep. En kek, je ontkomt er niet aan. Maak eens ruimte...

want je kan nou eenmaal als fossiel nog geen behoorlijke kutscheet laten of gansch het land wat jongeren hebben aan het idee alleen al...en het verveelt. Zeker als het niet over jeselfie gaat. Wie is er nou verwend? Niets gewend bedoel je zeker? Het leven begint pas bij de babyboomerang, door walkie tokkies ingestraald en de Fabeltjes in de krant zijn ten alle tijde. Met tien vingers tegelijk doe ik de groeten uit mijn hoofd, aan alle afgeleerde pretpiepeltjes uit Whatsapperkutveen.

Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain
You are young and life is long and there is time to kill today
And then one day you find ten years have got behind you
No one told you when to run, you missed the starting gun

And you run and you run to catch up with the sun, but its sinking
And racing around to come up behind you again
The sun is the same in a relative way, but you’re older
Shorter of breath and one day closer to death

( Uit: Time van Pink Floyd )Voetnoot: het idee van het woord Whatsapperkutveen is deels van mij, deels als plaatsnaam gebruikt door een andere schrijver op deze site.

Schrijver: Monique Methorst, 5 februari 2014


Geplaatst in de categorie: tijd

3.6 met 8 stemmen 243Er zijn 8 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
14 mei 2014
Email:
moi636yahoo.com
Dat klopt Aqua,vond de combinatie whatsapp met jouw woord te mooi om er geen gebruik van te maken!
Naam:
aqua
Datum:
5 mei 2014
Kutsapperveen is van mij. Maar als iemand in het schrijverswereldje deze naam mag misbruiken ben jij het wel. Jij bent klasse!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
7 februari 2014
Email:
moi636yahoo.com
Soms is moeilijk het evenwicht te vinden; het zo verwoorden dat het geen cryptische puzzel wordt voor de lezer, zonder in te moeten leveren aan de manier waarop ik graag schrijf. Maar ik houd het nu wel in mijn achterhoofd en lees het vaker na dan ik eerder deed.
Naam:
J.de Groot
Datum:
7 februari 2014
Monique dat zou ik graag willen, maar ik weet niet of ik dat precies kan uitleggen. Ik moet het altijd een paar keer lezen om de rode draad te ontdekken en waar je heen wil, en je punt wilt maken. Dat moet je ook kunnen begrijpen.

Jouw schrijven is niet zo, dat je dat direct ook kunt zeggen. Hoe je het voor elkaar krijgt om op deze manier je ongenoegen of juist je bewondering te uiten voor een onderwerp, is heel nieuw.
Misschien is het 't stukje Engelse tekst erbij,
dat het een beetje druk overkwam op mij.
Het zal misschien geheel aan mij liggen, mogelijk!
Wat er in jouw hoofd speelt en voor jou duidelijk is, moet de lezer meestal even moeite voor doen om dat te begrijpen, is dat erg - neen - geheel niet!
Maar ik zeg wat ik denk en schrijf wat ik voel!
Dat weet je.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
6 februari 2014
Email:
moi636yahoo.com
Joke, dat had je eerder aangegeven en ik dacht dat wel meeviel bij deze column..kan je misschien dan aangeven wat niet te begrijpen is?
Naam:
J.de Groot
Datum:
6 februari 2014
Monique, jij hebt een heel aparte schrijfstijl.
En dat is ook heel interessant!
Maar haal in één inzending niet teveel te gelijk over hoop.
Mag ik dat zeggen, denk het wel.
Aan één onderwerp heeft je lezer al genoeg.
Je moet wel te volgen blijven. Juist door je stijl van schrijven is het al vaak een puzzel, heel leuk hoor, maar ik denk dat je begrijpt wat ik bedoel.
Weet je, overdaad schaadt.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
5 februari 2014
Email:
moi636yahoo.com
Lol. Ik ben 47, volgende maand 48. Maar voor de jeugd ben je al oud rond je dertigste.
Naam:
Joannes M. van de Cruysweg
Datum:
5 februari 2014
Grappig. U bent blijkbaar twee keer ouder dan waarvoor ik u inschatte.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)