Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Dag (met) je dierentuin.

Eerst breken wij dat ene stukje aarde af en horken keurig uit de grond van ons hart, een afgekapt minituintje met de dieren aan. Zie ons dan lekker tekeer gaan met zo'n goddelijke gang als de onze, dat is ook wat. Zo stampen wij graag de aarde net zo plat als het papier, waarop de mensch pas echt in de mode raakte.

Zoals alleen wij overal een pandemonium weten uit te slepen, opent men de doos van Panda waar twee levende relatiegeschenken uit rollen. Made in China. Daar staat vijftien jaar voor. Met non-stop een delicate kliek Chinees er flitsend vol bovenop. En dan komt er een beer van een kinky in de kabel; de Reuzenpanda is niet vooruit te branden, geef hem bamboe en je hebt geen kind meer aan hem.

Bent U ook zo blij, in de verwachting...weer eens wat anders dan een horlepiepende beer; flappen op pandaporno, lieve kippige liplezer, dan hebben we het over kassa! Met een omzet van meer dan 23 miljoen euro per jaar, waarvan akte. Daar werken 5000 dieren van meer dan 100 verschillende soorten aan mee. Nou Zoo schattig. Worstel ik daarom met de lastige vraag: waarom de natuur krimpt als dierentuinen maar door blijven groeien?

We staan er bij en kwijlen er naar en oh het is dan ook geen wonder dat er nog maar 1600 in het wild als echte Panda's leven konden. Het enige wat ontbreekt is het Chinese karakter om ruimte af te staan, want als ik het goed begrijp zijn het net je kindjes, niet waar? Dan wil ik mij nergens mee bemoederen, hoor. Maar ik mag toch hopen dat deze Chinese draak van een geldboom dit volk nog eens lelijk zal opbreken. Hoe vertederend is dat...de ene beer bijkans doodgeknuffeld wordt, terwijl de andere beer levend af wordt getapt in de berengalindustrie? Maar laat Uw onontbeerlijk kijkgenot door beestachtig lijden beslist niet vergallen.

Schrijver: Monique Methorst, 12 maart 2014


Geplaatst in de categorie: dieren

3.5 met 10 stemmen 234Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
P. Raven
Datum:
15 maart 2014
Opkomen voor dieren kan nooit kwaad.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)